IMA LI MESTA ZA BRIGE? Rivali Srbije dokazali da se oštre pred početak Prvenstva Evrope

N. Iljukić

28. 03. 2024. u 16:55

JUN je iza ćoška, a u martu je fudbalsu reprezentaciju Srbije dočekala zamka zvana kontrolne utakmice u Rusiji i na Kipru. U isto vreme su rivali "orlova" takođe igrali svoje test mečeve, a ono što smo videli u utorak uveče, može samo da brine svakog navijača našeg tima. Ko će ga znati, možda se radi i o optičkim varkama, ali ono što je "golim pogledom" moglo da se vidi u remiju Engleske sa Belgijom (2:2), pobedi Danske nad Farskim ostrvima (2:0) i potpuno neočekivanom trijumfu Slovenije protiv Portugalije (2:0).

ИМА ЛИ МЕСТА ЗА БРИГЕ? Ривали Србије доказали да се оштре пред почетак Првенства Европе

Foto Arhiva

Ova poslednja utakmica je ustvari i pravovremena i najveća opomena selekciji Dragana Stojkovića kakav je rival čeka u 2. kolu na Prvenstvu Evrope. Taj meč sa Slovenijom se igra u Minhenu, kao i duel 3. kola sa Danskom, dok će premijerni nastup sa Englezima biti u Gelzenkirhenu.

Ako što pre ne promeni način igre i motivacije, naša reprezentacija skoro da nema čemu da se nada na "Euru". Piksi je posle debakla u Moksvi od Rusije (4:0) doslovno rekao da želi brzu reakciju, revolt i potpuno drugačiji pristup na Kipru, ali epilog, osim tanke pobede od 1:0, je jasan: igrači kao da ga nisu čuli.

Ali, zato je dobro da čujemo Slovence. Oni posle šokantnog trijumfa u Ljubljani nad kompletnom Portugalijom, predvođenom Kristijanom Ronaldom, ovako hrabre sebe i svoje navijače.

- Kristijana nismo puštali iz vida. Hvala Bogu još je u Ljubljani, sad može da se vrati u hotel, a sutra u Saudijsku Arabiju. Bilo je ovo fenomenalno veče za slovenački fudbal, da takva zvezda dođe u "Stožice". Činjenica da smo pobedili tim kakav je Portugalija, koji je jedan od najboljih na svetu, je šlag na torti. Ponovili smo partiju koju smo prikazali protiv Kazahstana u kvalifikacijama, za overu plasmana na Euro, još jednom smo briljirali. Uživajmo u trenutku i neka ovo samo potraje. Ne smemo previše da slavimo, moramo sačuvati energiju za jun, do tada imamo još dve utakmice ovde u Ljubljani. Očekujem isti ambijent, pun stadion, a onda svi zajedno da idemo za Nemačku. Ko zna šta se tamo može desiti. Ako budemo igrali kao protiv Portugalije, kada smo uživali, kada smo igrali na pravi način, kada smo koristili prilike, nemamo čega da se bojim - skoro u euforiji je rekao strelac drugog gola za Sloveniju Timi Elšnik.

Tako pričaju Slovenci u martu. Pitanje je kakvi će da budu u Minhenu u junu...

A do tog juna će mnogo vode da proteče od izvora Save, pa sve kroz Srbiju i ušća u Dunav. Do tada će sva tri rivala Srbije, kao i Piksijev tim da odigraju po dva kontrolna meča. Dakle, još tačno 180 minuta je pred Stojkovićem i njegovim kolegama, Geretom Sautgejtom, Matjažom Kekom i Kasperom Hjulmandom. Zanumljio je da će Englezi, Slovenci i Danci da dve preostale prijateljske utakmice početkom juna da odigraju pred svojim navijačima u Londonu, ljubljani i Kopenhagenu. Srbija će da igra u Beču i Stokholmu. Mislite i o tome !

Do tada, ostaje da "orlove" posluži zdravlje, da budu kompletni pred odlazak u Nemačku, da taktika bude pobednička i da se ode korak dalje i prođe grupna faza takmičenja. Malo li je od fudbalskih želja za prvi nastup na Prvenstvu Evrope od 2000. godine.

Kvote protiv Srbije

Ko zna ta će da se sve dešava na terenu, ali svetske sportske kladionice su rekle svoje: ne veruju u prolaz Srbije u drugu fazu takmičenja na EP u Nemačkoj. U prevodu na "kockarski" jezik to zvuči ovako: Prolaz Engleske 1,04, Danske 1,35, Srbije 1,55 i Slovenije 2,40.

Prijateljske utakmice

4.6. Austrija - Srbija

8.6. Švedska - Srbija

5.6. Danska - Švedska

8.6. Danska - Norveška

3.6. Engleska - BiH

7.6. Engleska - Island

4.6. Slovenija - Jermenija

8.6. Slovenija - Bugarska

Raspored na EP

16.6. Slovenija - Danska (18:00)

16.6. Srbija - engleska (21:00)

20.6. Slovenija - Srbija (15:00)

20.6. Danska - Engleska (18:00)

25.6. Danska - Srbija (21:00)

25.6. Engleska - Slovenija (21:00)

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024