SA STUDIJA U MOSKVI PRAVO U AMERIČKI FILM: Staša Nikolić o ulogama u filmovima i seriji "Urgentni centar 4"

M. JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

26. 09. 2022. u 10:00

NAŠA mlada glumica, Staša Nikolić, jedini strani postdiplomski student na prestižnoj MHT akademiji u Moskvi, dobila je glavnu žensku ulogu u petom nastavku američkog horora Blood rise ("Uzavrela krv"), čiju režiju potpisuje Ted Nikolau. Zato je napravila pauzu u studiranju, jer takva ponuda se, priznaje, ne odbija.

СА СТУДИЈА У МОСКВИ ПРАВО У АМЕРИЧКИ ФИЛМ: Сташа Николић о улогама у филмовима и серији Ургентни центар 4

Na setu sa Andersom Hoveom, Foto Instagram

- Nastavu za sada pratim onlajn, pa se vraćam u Rusiju čim završim snimanje. Izabrana sam na regionalnom kastingu, za ulogu vampirice Arijel, a jedini uslov bio je odlično poznavanje engleskog jezika, bez akcenta. U početku sam bila skeptična, ali su mi posle kastinga rekli da mi nije potreban čak ni lektor. Moja generacija odrasla je na američkim filmovima i serijama, pa nam je taj jezik veoma blizak - otkriva, za "Novosti", stalna članica Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), koja pored engleskog i ruskog, govori i španski i francuski jezik. - Snimamo u Beogradu, a do kraja meseca ćemo snimati i u Pirotu, Nišu, na Staroj planini. Dobila sam ulogu u još jednom filmu, "Hororskop", u kojem igraju popularni američki glumci.

Nikolićeva nam je objasnila da se peti nastavak filma "Uzavrela krv", dosta razlikuje od prethodna četiri, jer se radi o pravoj drami, sa elementima horora i naučne fantastike.

- Uloga mi se veoma dopada, jer ima mnogo transformacija i realistične glume. Mada igram vampiricu, koja je u početku ljudsko biće, priča je životna, jer Arijel ima osobine čoveka, sve dok se glavni vampir Radu ne zaljubi u nju i pretvori je u vampiricu.

Zanimljivo je kako se onda, mi ljudi, snalazimo kao novopečeni vampiri.

Premijera filma očekuje se iduće godine u SAD i kod nas. Glavnu mušku ulogu igra američki glumac Anders Hove, kao i Kevin Spirtas, ruska glumica Julija Graut i glumci Petar Arsić, Olivera Peruničić (živi i radi u Americi) i Marko Filipović, (živi i radi u Francuskoj).

"ZALjUBLjENI ŠEKSPIR" U BANjALUCI

NEDAVNO ste imali premijeru predstave "Nikola Tesla, svetlopis u vremenu" (Teatrijum), a pored filma "Uzavrela krv", snimate i seriju "Urgentni centar 4".

- U našoj jedinoj medicinskoj drami igram Daru Nikolić, sestru Ljube Nikolića (Nemanja Daničić). Sa komedijom "Zaljubljeni Šekspir" (BDP), u kojoj tumačim četiri role, 25. septembra, gostujemo u Banjaluci - otkriva glumica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)