NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

UŽAS: Pucano na fudbalere Olimpika iz Marselja!

Novosti online

20. 05. 2024. u 16:34

Tragedija je izbegnuta, i to za malo, ali je čitava Francuska uznemirena.

УЖАС: Пуцано на фудбалере Олимпика из Марсеља!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, kako javlja "Parizijen", dvojica fudbalera Olimpika iz Marselja bili su žrtve pokušaja oružane pljačke dok su se nalazili u svojim kolima, na jugu pomenutog francuskog grada u nedelju noću, saznaje pomenuti list u policiji.


U pitanju su Faris Mumbanja i Žan Onana, koji su se vraćali iz L'Avra, gde su učestvovali u pobedi nad istoimenim domaćinom od 1:2 u poslednjem kolu prvenstva.


Napad se desio između 3.45 i 4 sata ujutru, dok su vozila napuštala trening centar Olimkpika. Iako sami fudbaleri nisu povređeni, dve rupe od metaka su pronađene u vratima kod vozača na jednom od automobila.


Sa pomenutim tandemom je trening centar napuštao i defanzivac Bami Meite, ali on, navodno, nije bio meta napada.


Javno tužilaštvo je potvrdilo ove detalje "Parizijenu", ali, kako navodi pomenuti list, nisu sve okolnosti najjasnije. Izgleda da je najverovatnija ona hipoteza da se radilo o pokušaju reketiranja, a ne krađi kola, ali će se istragom to svakako utvrditi.
Izvori "Parizijena" iz policije navode da su razbojnici i dalje u bekstvu.

Fudbaleri "ekstremno šokirani"


Izvori ovog lista iz samog kluba kažu da su dvojica igrača "uspela da pobegnu ovom pokušaju napada, koji se desio kada su se vraćali kući":
- Oni su dobrog zdravlja, ali su ekstremno šokirani, kao i klub koji je u stalnom kontaktu sa svim igračima i relevantnim institucijama - navodi taj izvor
Pomenuti Kamerunci su igrali u nedelju uveče: Mumbanja je bio starter, Onana je ušao u završnici kao rezervista, dok je Meite ostao na klupi.

Napadnuti igrači stigli u januaru


Faris Mumbanja (23) je došao u Olimpik tokom zimskog prelaznog roka iz norveškog Bodo Glimta. Odigrao je 20 mečeva za klub iz Marselja i dao četiri gola. Onana je takođe stigao zimus, i to na pozajmicu iz turskog Bešiktaša, u koji treba da se vrati 30. juna. U 13 prvenstvenih mečeva jednom je bio strelaac.

Pratite i fudbal, ali i ostale vesti iz sporta - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Ovo su deca skandirala Bugarima na meču Srbija - Bugarska u Leskovcu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo