IZABRAO JE DA BUDE FRANCUSKA SOBARICA Dodik: Satler je odgovoran za eskalaciju krize u BiH

Милица Шкорић
Milica Škorić

09. 05. 2024. u 22:47

MILORAD Dodik je reagovao na posetu šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera i rekao da je Satler, koji je umesto evropskog ambasadora izabrao da bude francuska sobarica, odgovoran za eskalaciju krize u BiH.

ИЗАБРАО ЈЕ ДА БУДЕ ФРАНЦУСКА СОБАРИЦА Додик: Сатлер је одговоран за ескалацију кризе у БиХ

Foto: Borislav Zdrinja

- Satler je svedok svih opstrukcija bošnjačkih političkih elita koje traju godinama. Satler je svedok destruktivne politike SAD u Bosni i Hercegovini koja ruši svaki dogovor lokalnih političara. Satler je takođe svedok dolaska Kristijana Šmita, potpuno svestan da se Šmit ovde lažno predstavlja, ali Satler podržava neizabranog Nemca kojeg nogom u leđa udara Majkl Marfi bez pojasa - rekao je Dodik odgovarajući na izjavu Satlera da su su Republici Srpskoj stopirana dva projekta vrednosti 1,2 milijarde KM i da je za to odgovorno rukovodstvo entiteta i Milorad Dodik.

Dodik je rekao da bi do jutra mogao da nabroji sve na šta je Satler zažmurio, ali je i ovo što je nabrojao, kaže, previše.

- I na kraju, čovek koji je poslat u BiH da promoviše evropske vrednosti i standarde hladno komentariše Izborni zakon koji je u BiH nametnuo čovek koji formalno nema funkciju u BiH. Kakve su to evropske vrednosti i kakvo je to licemerje ostavljam svima da prosude sami - rekao je Dodik.

On je rekao da je promoter saradnje, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regionu, te da je Johan Satler ćutao kada je Republici Srpskoj osporena izgradnja istočnog kraka gasovoda, Hidroelektrane "Buk Bijela", aerodroma u Trebinju...

- O svim opstrukcijama prema Republici Srpskoj je ćutao. Pitao bih onda sve u Bosni i Hercegovini, a i van nje ko je odgovoran za krizu u BiH - Milorad Dodik, koji tvrdoglavo istrajava na poziciji očuvanja ustavnog poretka u Bosni i Hercegovini, ili Johan Satler, koji je odlučio da svoj mandat da u Bosni i Hercegovini, provodi udvarajući se bošnjačkoj političkoj eliti i američkom ambasadoru, a ostatak vremena se pretvarajući da je mrtav - rekao je Dodik.

On je rekao i da je Satler prekršio Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima mešanjem u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.

- Gotovo celi intervju Satler je potvrđivao da je tu konvenciju davno čitao - rekao je Dodik.

BONUS VIDEO: "DVA NAJVEĆA HEROJA ZA SRPSKI NAROD" - Meštani Pambukovice oduševljeni posetom Vučića i Dodika

(Klix)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)