TUNA SALATA: Lagana i zdrava, očaraće vas sjajnim ukusom

Novosti online

25. 04. 2024. u 15:00

Ova salata je hranljiva i zdrava, a bonus je što se brzo i lako pravi.

ТУНА САЛАТА: Лагана и здрава, очараће вас сјајним укусом

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 jaja
  • 3-4 lista zelene salate
  • 6-7 crnih maslina
  • nekoliko čeri paradajza
  • pola glavice crvenog luka
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • maslinovo ulje
  • malo susama
  • so

Priprema:

Jaja tvrdo skuvajte. Crveni luk oljuštite i isecite na kolutove, a čeri paradajz prepolovite ili isecite na četvrtine.

Listove zelene salate lepo i pažljivo operite pa iscepkajte na komadiće željene veličine.

Kukuruz šećerac možete prokuvati na ključ-dva, čisto da bude što mekši. Masline možete prepoloviti, da ne budu veliki zalogaji.

Sve sastojke spojite, a na kraju stavite tunjevinu, pospite so i malo susama i tek na kraju maslinovo ulje.

Dobro promešajte tako da se maslinovo ulje sjedini sa svim ostalim sastojcima. Ukoliko želite sočnost, možete dodati neki dodatni preliv.

Možete je pojesti kod kuće, a praktična je i da se ponese na posao.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)