MESNA ŠTRUDLA: Popularno jelo od mlevenog mesa
MESNA šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani.
Sastojci:
- 680 g mlevene govedine
- 1 jaje
- 1 luk, seckani
- 130 ml mleka
- 130 ml sušenih mrvica hleba
- so i biber po ukusu
- 40 ml kečapa
- 2 kašike smeđeg šećera
- 2 kašike senfa
Priprema:
Za mesnu štrudlu prvo zagrejte rernu na 175 stepeni S. Lagano podmažite pleh za vekne.
Izmešajte mlevenu govedinu, luk, mleko, mrvice hleba i jaje u velikoj posudi. Začinite solju i biberom. Prebacite u pripremljenu tepsiju.
Pomešajte kečap, smeđi šećer i senf u maloj činiji dok se dobro ne sjedine; prelijte preko mesne štrudle i ravnomerno rasporediti po vrhu. Pecite u zagrejanoj rerni dok više ne bude ružičasto u sredini, oko 1 sat. Uživajte u mesnoj štrudli!
(Stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
30. 03. 2024. u 12:00
RIŽOTO SA LIGNjAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
20. 03. 2024. u 11:00
UDARNE VESTI IZ KREMLjA: Putin dogovorio povlačenje ruske vojske
LIDERI Rusije i Jermenije Vladimir Putin i Nikol Pašinjan dogovorili su povlačenje ruske vojske i granične straže iz nekih regiona Jermenije, izjavio je za RIA Novosti portparol šefa ruske države Dmitrij Peskov.
09. 05. 2024. u 13:03
POZNATI SPORTISTA POGINUO U HRVATSKOJ: Luka (28) stradao u teškoj nesreći - "Ne možemo da verujemo šta se dogodilo"
LUKA Otočan (28), dugogodišnji stonoteniser, član i potpredsednik STK Jadran iz Poreča, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Istri.
09. 05. 2024. u 12:50
TRAGIČNA SMRT NAJDEBLjEG ČOVEKA: Umrla mu mama i krenuo je da se goji, vaga pokazivala 200, pa 300 kg i tu nije stao
TUŽNA priča najgojaznijeg čoveka Britanije, koga je teška sudbina navela da pronađe utehu u hrani i tako skonča svoj život.
08. 05. 2024. u 19:06 >> 19:29
Komentari (0)