SLANI MAFINI SA JAJIMA I SLANINOM: Doručak koji ima sve što volite

Novosti online

19. 04. 2024. u 07:00

Vazdušasti i bogati ukusima.

СЛАНИ МАФИНИ СА ЈАЈИМА И СЛАНИНОМ: Доручак који има све што волите

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1/3 čaše mleka
  • so
  • biber
  • 1 prut praziluka ili malo crnog luka
  • 200 g seckane slanine ili drugog mesa po želji
  • 100-150 g fete ili domaćeg sira

Priprema:

U jednoj činiji umutite jaja kao za omlet, dodajući malo mleka i začina.

Iseckajte luk na kockice ili kolutove, isto tako sir i slaninu.

Uključite rernu da se greje na 180 stepeni.

Za to vreme, tankim slojem ulja premažite kalupe za mafine. Ovaj korak nemojte preskakati, jer je čišćenje zalepljenih mafina pravi haos.

U kalupe izmešano stavite sir, izabrano povrće i slaninicu.

Preko kašikom dodajte jaja, jednako u svakom kalupu i slobodno možete malo promešati sastojke sa dna, kako bi vaši mafin imali bogatiji ukus.

Pecite mafine u zagrejanoj rerni 15-ak minuta.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)