NAPRAVITE IH I GARANTOVANO NEĆE OSTATI NIJEDNA: Punjene kiflice sa specijalnim premazom od maslinovog ulja i belog luka

Novosti online

22. 03. 2024. u 13:00

PUNjENE kiflice sa semenkama i belim lukom su prava čarolija. Njihov ukus odvešće vas ekspresno na mediteransku obalu i nećete moći da prestanete da ih jedete dok se ne ukaže dno činije.

НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 450 g brašna

* 2,3 dcl toplog mleka
* 5 kašika maslinovog ulja
* 9 g soli

 Kvasac:

* oko 40 ml tople vode

* 1 suvi kvasac
* 1 kašičica šećera

 Još: 

* 1 jaje za premaz

* semenke
* maslinovo ulje + beli luk
* nadev po želji

Priprema:

1. Formirajte kvasac tako što sve navedeno pomešate (voda, kvasac i šećer). Nakon 5-10 minuta spreman je.

2. Sve suve sastojke pomešajte, dodajte tečne i stavite u mikser na 7 minuta. Možete i mešati ručno. Testo je spremno kada se odvoji od zidova posude miksera. Nakon toga premesite sa jednom šakom brašna i zatim polijete uljem. Poklopite posudu i ostavite na toplom da se udvostruči, oko sat vremena.

3. Nakon sat vremena loptu podelite na 10 jednakih loptica po 70 g (za manje kiflice 50 gr). Oblikujete loptice i ostavite ih da narastu još pola sata.

4. Nakon pola sata razvucite kiflice, napunite i urolajte kao na videu. Namažite ih jajetom, prekrijete folijom i ostavite dodatnih pola sata u plehu u kojem ćete ih peći.

5. Nakon toga pospete ih semenkama i pečete u rerni na 220° dok ne porumene. Na samom kraju premazati sa belim lukom i maslinovim uljem.

Prijatno!

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja