UHAPŠENA DVA UKRAJINSKA PUKOVNIKA: Pripremali atentat na Zelenskog (FOTO)

Novosti online

07. 05. 2024. u 13:48

SLUŽBA bezbednosti Ukrajine (SBU) objavila je u danas na Telegram kanalu da je privela dvojicu pukovnika Državne bezbednosti Ukrajine (SGO), koji su navodno pripremali atentat na Vladimira Zelenskog.

УХАПШЕНА ДВА УКРАЈИНСКА ПУКОВНИКА: Припремали атентат на Зеленског (ФОТО)

Foto: SBU

Služba bezbednosti Ukrajine (SBU) objavila je u utorak na Telegram kanalu privođenje dvojice pukovnika Državne bezbednosti Ukrajine (SGO), koji su navodno pripremali atentat na Vladimira Zelenskog.

Kako prenosi ukrajinska Strana, SBU je u ponedeljak objavila da je privela šefa resora državne bezbednosti Andreja Guka, a on je optužen za prikupljanje i prenošenje poverljivih informacija o zaštićenim licima, uključujući Zelenskog.

- SBU je razotkrila mrežu agenata pete službe FSB Ruske Federacije koji su pripremali ubistvo Vladimira Zelenskog: uhapšena su dva pukovnika UGO - navodi se u saopštenju koje je objavila SBU.

Prema SBU, planovi agenata uključivali su praćenje Zelenskog i drugih visokih ukrajinskih zvaničnika. Navodi se da su među njima bili i šef SBU Vasilij Maljuk i načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine Kiril Budanov.

Prema navodima odeljenja, oni su trebali da usmere raketni udar na mete i, ako je potrebno, koriste bespilotne letelice kamikaze.

Prema SBU, dvojica pukovnika optužena su za izdaju i pripremanje terorističkog napada.

Preti im doživotni zatvor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)