"REDAK OLOŠ" Zaharova oštro: Spremni su da i poslednjeg Ukrajinca prepuste korupcionaško-političkoj klanici

Novosti online

01. 05. 2024. u 08:40

PORTPAROL Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je „retkim ološem“ one koji u Evropskoj uniji odlučuju o tome da EU treba da preda kijevskim vlastima vojno sposobne Ukrajince.

РЕДАК ОЛОШ Захарова оштро: Спремни су да и последњег Украјинца препусте корупционашко-политичкој кланици

Foto: Profimedia

- Kakav redak ološ. Spremni su da i poslednjeg Ukrajinca prepuste korupcionaško-političkoj klanici - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Diplomata je ovako prokomentarisala izjavu vicepremijera i ministra za nacionalnu odbranu Poljske Vladislava Kosinjaka-Kamiša, koji je izjavio da EU planira da donese odluku o predaji Ukrajini vojno sposobnih ukrajinskih građana.

On je istakao da su u toku razgovori Kijeva i Brisela na tu temu.

Prethodno, Evropska komisija predložila je državama članicama da samostalno odluče da li vredi da prinudno vraćaju u otadžbinu ukrajinske građane koji su vojno sposobni, a koji su dobili pravo na privremenu zaštitu u Evropskoj uniji, izjavila je zamenik EK i evropskog komesara za vrednosti i transparentnost Vera Jurova na konferenciji za novinare.

U februaru 2022. godine u Ukrajini je bila proglašena i zatim više puta produživana sveopšta mobilizacija. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski potpisao je 16. aprila zakon koji omogućava mobilizaciju još stotine hiljada građana zemlje. Od 23. aprila Ukrajina je obustavila pružanje konzularnih usluga vojno sposobnim muškarcima u inostranstvu. Ministar inostranih poslova Dmitrij Kuleba izjavio je da je ova odluka uslovljena time što se vojno sposobni Ukrajinci tamo kriju od mobilizacije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: NA POVEĆANOM BROJU STRANA: U subotu praznični trobroj „Večernjih novosti“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis