ZAHAROVA ODBRUSILA BELOJ KUĆI: Svako se češe gde ga svrbi

Novosti online

29. 03. 2024. u 11:40

NAKON uvredljive izjave Bele kuće o terorističkom napadu u „Krokus siti holu“, u kojoj su ruske zvaničnike nazvali prodavcima „stajskog đubriva“, postalo je jasno zašto se u Sjedinjenim Američkim Državama koristi izraz „nasapunjati usta“, napisala je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА БЕЛОЈ КУЋИ: Свако се чеше где га сврби

Foto: Profimedia

- U ruskom jeziku nema takvih poslovica, jer stajsko đubrivo ‘ne nose kod nas u ustima‘, već tamo preko okeana. Zato postoji naša poslovica: ‘Svako se češe tamo gde ga svrbi’. Između ostalog, sada je jasno zašto u SAD postoji izraz ‘nasapunjati usta’ (to wash one's mouth out with soap), navela je ona.

Zaharova je tako komentarisala jučerašnju izjavu portparola Bele kuće Džona Kirbija koji je izjavio da će SAD i dalje biti oprezne i upozoravati druge zemlje, bez obzira na situaciju sa odnosima tih zemalja.

Povodom stava ruskih zvaničnika da postoji ukrajinski trag u terorističkom napadu na "Krokus" on je dao skandalozan komentar:

- Moj ujak, koji je imao malu farmu, imao je običaj da kaže da najbolji prodavci stajskog đubriva često nose uzorke u ustima.

 

BONUS VIDEO: NAJNOVIJI SNIMAK: Šta se trenutno dešava ispred kuće Dankine majke

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!