MEDVED SKOČIO NA KAMIONET U JAPANU: Pogledajte zašto se životinja odlučila na ovaj nesvakidašnji potez (VIDEO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

10. 05. 2024. u 10:11

POLICIJA na japanskom ostrvu Hokaido upozorila je stanovnike da budu oprezni nakon što je mrki medved napao kamionet na šumskom putu.

МЕДВЕД СКОЧИО НА КАМИОНЕТ У ЈАПАНУ: Погледајте зашто се животиња одлучила на овај несвакидашњи потез (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Na snimku nadzorne kamere koji je objavila policija prefekture Hokaido vidi se kako dvojica muškaraca, koja se voze kamionetom, nailaze na medvedicu i njeno mladunče na šumskom putu. Medvedica se odmah zaletela i skočila na kamion razbivši šoferšajbnu.

- Jesi li video - čuje se jedan muškarac.

- Dolazi, dolazi, o moj Bože - čuje se drugi muškarac.

Japanski mediji navode da su dvojica muškaraca otišla u šumu da uberu jednu vrstu divljeg luka kad se incident dogodio. Nisu povređeni u incidentu, navodi NHK Japan, a na kamionetu su sem napukle šoferšajbne oštećeni brisač i branik.

Specijalni istraživač Fondacije za prirodu Širetoko Masami Iamanaka rekao je medijima da se vozilo našlo između mame medvedice i njenog mladunčeta i da je verovatno osećala da nije imala drugog izbora osim da napadne.

Procenjuje se da populacija mrkih medveda na Hokaidu broji više od 12.000 jedinki i da raste poslednjih godina. Od 1962. godine zabeleženo je 150 napada medveda sa 57 smrtnih slučajeva i 112 povređenih.

Mama medved, podsetimo, skočila je nedavno u reku da spasi svoje mladunče koje je palo sa železničkog mosta!

(Kurir/US Today)

BONUS VIDEO: UZNEMIRAVAJUĆI VIDEO: Muškarac pada sa 20 sprata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)