NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

SKANDAL! Tajkunskim medijima nije dovoljno da Srbe označe kao GENOCIDAN NAROD, već pokušavaju da izjednače Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

Novosti online

20. 05. 2024. u 20:45

TAJKUNSKIM medijima očigledno nije dovoljna besramna kampanja koja ima za cilj da se Srbima nalepi etiketa genocidnog naroda, i to u izuzetno teškim danima za našu zemlju, kada predsednik Aleksandar Vučić putuje u Njujork na zasedanje Ujedinjenih nacija povodom rezolucije u Srebrenici, već pokušavaju da izjednače Srbiju sa nacističkom Nemačkom!

СКАНДАЛ! Тајкунским медијима није довољно да Србе означе као ГЕНОЦИДАН НАРОД, већ покушавају да изједначе Србију са нацистичком Немачком!

Foto printskrin

Dok se Vučić svim silama bori za interese naše zemlje i naroda, reditelj Janko Baljak u tekstu za nedeljnik “Radar”, koji se nalazi u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, na skandalozan način uporedio je Srbiju sa nacističkom Nemačkom, i to u tekstu o filmu “Zona interesa”.

Reč je o ostvarenju koje je nagrađeno Oskarom za najbolji zvuk, a radnja prati idiličan život porodice Rudolfa Hesa, komandanta smrtonosnog logora Aušvic.

Foto printskrin

Naime, mirnu svakodnevnicu ove porodice od mašinerije za ubijanje deli samo jedan zid, pa tako dok se njeni članovi bave svakodnevnim aktivnostima, zvuci koji dopiru iza zida su jezivi.

Baljak u tekstu iznosi svoje doživljaje o filmu, ali komentariše i svoju posetu logoru Dahau i dokumentarac “Ekskurzija” u kojem je vodič ispričao priču o tinejdžerima koji su se nepristojno ponašali na ekskurziji, sve dok nisu postali svesni gde se nalaze - u koncentracionom logoru Aušvic.

Foto printskrin

Sve bi to bilo u redu da tajkunski reditelj nije ocenio da su Srbi “dali kolektivni pristanak da žive u vrtu Rudolfa i Hedvige Hes”!

- Setim se te ekskurzije i filma dok koračam logorom Dahau, prostranom livadom opasanom visokim betonskim zidom sa bodljikavom žicom i zlokobnim kulama stražarama na svakom uglu. Ja sam taj tinejdžer koji bi voleo da se ispovraća. Hoćemo li konačno s klincima na jednu takvu ekskurziju ili su nam murali Ratka Mladića zaslužena sudbina? Zašto smo dali kolektivni pristanak da živimo u vrtu Rudolfa i Hedvige Hes? - naveo je u poslednjem pasusu Baljak.

Nakon ovoga je jasno da su tajkunski mediji na krajnje podao način zloupotrebili film koji je potresao svet kako bi uz njegovu analizu, pokušavajući da predstave da im to nije cilj, još jednom udarili na srpski narod i Srbiju pokušali da izjednače sa nacističkom Nemačkom!

Zanimljivo je da je prošlo više od dva meseca od dodele Oskara, da je film “Zona interesa” svetsku premijeru imao pre više od pet meseci, a da tajkunski “Radar” tek sada objavljuje kritiku pomenutog ostvarenja.

To nas dovodi do zaključka da cilj nije bila kritika filma, već težnja da se udari na Srbe, Srbiju i predsednika Vučića koji će se u četvrtak u Njujorku, kao što to uvek i radi, svim silama boriti za interese naše zemlje i naroda.

Podsetimo, Baljak je napao Vučića i zbog filma “Oluja”, koji govori o jednom od najvećih stradanja srpskog naroda, poručujući da je reč o “spoju jeftine propagande i amaterizma”, a da su ga uradili “Vučićevi državni režiseri”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu