OKRIVLJENOM ZA UBISTVO I POKUŠAJ UBISTVA LJUDI NA KRSNOJ SLAVI SMANJENA KAZNA: Sa 15 na 12 godina robije za pucača

J.D.Lj.

10. 05. 2024. u 17:19

Apelacioni sud u Beogradu je usvajanjem žalbe okrivljenog i njegovog branioca, preinačio prvostepenu presudu Višeg suda kojom je Vujadin Obradović zbog teškog ubistva bio osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina, i smanjio mu kaznu za tri godine.

ОКРИВЉЕНОМ ЗА УБИСТВО И ПОКУШАЈ УБИСТВА ЉУДИ НА КРСНОЈ СЛАВИ СМАЊЕНА КАЗНА: Са 15 на 12 година робије за пуцача

Zgrada Apelacionog suda / Foto N. Fifić

U ostalom delu presuda je potvrđena, te je okrivljenom izrečena mera bezbednosti oduzimanja pištolja, dok su oštećeni radi ostvarivanja svojih imovinsko – pravnih zahteva upućeni na parnicu. 

- Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, pravilno je prvostepeni sud od olakšavajućih okolnosti na strani okrivljenog imao u vidu njegovu raniju neosuđivanost, da se nalazio u stanju emocionalne napetosti, da mu je uračunljivost bila smanjena do stepena bitnog, ali ne i bitno, kao i životnu dob okrivljenog – kaže se u sudskoj odluci. - Od otežavajućih okolnosti sud je cenio držanje okrivljenog nakon učinjenog krivičnog dela u smislu odsustva iskrenog kajanja. Međutim, Apelacioni sud nalazi da u konkretnom slučaju sve navedene okolnosti na strani okrivljenog, a koje su od značaja za individualizaciju kazne, kao i protek vremena od izvršenja krivičnog dela za koje je oglašen krivim prvostepenom presudom,  preko 9 godina, jesu okolnosti koje opravdavaju izricanje blaže kazne, te je Apelacioni sud istog osudio na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina nalazeći da će se istom u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja. 

Podsetimo,  Vujadin Obradović je oglašen krivim što je 5. decembra 2015., u Beogradu, pokušao da liši života Branislava Bakića, a usmrtio je Sanju Bakić. To je učinio posle kraće rasprave sa Branislavom Bakićem, koga je pozvao telefonom kako bi ga upozorio da je muzika koja se čula iz njegovog domaćinstva preglasna, a koja je pritom puštana povodom proslave krsne slave. Potom je otišao do kapije da o tome rasprave i iz pištolja (za koji poseduje oružni list) ispalio hitac u pravcu Branislava Bakića i tom prilikom mu naneo prostrelnu povredu koja je u momentu nanošenja predstavljala  laku telesnu povredu.

Kada je sa nekim od gostiju koji su bili na slavi Sanja Bakić došla do kapije i upitala okrivljenog šta će mu pištolj, on je u nju ispalio jedan hitac nanevši joj tom prilikom  smrtonosnupovredu.

Posle svega, Obradović je ispalio još jedan hitac u pravcu Branislava Bakića nanevši mu tom prilikom tešku telesnu povredu opasnu po život, koja je uklonjena blagovremeno preduzetim i adekvatno sprovedenim merama hirurškog lečenja. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)