TUŽILAC ZATRAŽIO PRITVOR, PRETI IM DO PET GODINA ZATVORA: Oglasilo se tužilaštvo o uhapšenima zbog rušenja ringišpila

D. Z.

09. 05. 2024. u 15:57

GLAVNI javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Kuršumliji Biljana Milosavljević saslušala je danas Z. Lj. (36) iz Knjaževca, vlasnika ringišpila, i J. N. (66) iz Vrnjačke Banje, zakupca placa, zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu učinili krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

ТУЖИЛАЦ ЗАТРАЖИО ПРИТВОР, ПРЕТИ ИМ ДО ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА: Огласило се тужилаштво о ухапшенима због рушења рингишпила

foto d.z.

Naime, juče je oko 13.00 časova, u Kuršumliji, na parking-prostoru JPKD “Toplica” Kuršumlija, na mestu gde je prisutan veći broj ljudi, došlo do rušenja konstrukcije ringišpila i povređivanja trinaestoro lica od kojih je jedno lice zadobilo teške telesne povrede opasne po život.

Kako se navodi u saopštenju OJT u Kuršumliji, nakon saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Osnovnog suda u Kuršumliji predložilo da se osumnjičenima Z. Lj. i J. N. odredi pritvor, iz razloga jer postoje okolnosti koje ukazuju da će isti ometati postupak uticanjem na svedoke i saučesnike, i iz razloga jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora teža od 5 godina, a način izvršenja i težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

- Osumnjičenom Z. Lj. se stavlja na teret da je bez propisanih mera za bezbednost i zdravlja na radu pustio u upotrebu ringišpil i prodajom karata omogućio korišćenje istog od strane trinaest lica, koja su u toku vožnje, prilikom pucanja glavne cevi i rušenja konstrukcije ringišpila, pala na beton i zadobila telesne povrede, dok je osumnjičeni J. N. kao zakupac placa omogućio postavljanje i korišćenje predmetnog ringišpila iako je znao da isti ne zadovoljava propisane mere za bezbednost i zdravlje ljudi – zaključuje se u saopštenju opštinskog Javnog tužilaštva u Kuršumliji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)