RAT U IZRAELU DIKTIRA CENU: Šta se trenutno dešava na svetskom tržištu nafte?

Srna

30. 04. 2024. u 19:48

CENE nafte na svetskom tržištu danas su u padu usled povećanja proizvodnje tog energenta u Americi i sve većeg očekivanja da će doći do dogovora o prekidu vatre između Izraela i palestinske militantne organizacije Hamas.

РАТ У ИЗРАЕЛУ ДИКТИРА ЦЕНУ: Шта се тренутно дешава на светском тржишту нафте?

FOTO: Tanjug/AP

U Londonu je cena sirove nafte "brent" iz Severnog mora manja za 52 centa ili 0,6 odsto i iznosi 87,88 dolara po barelu.

U Njujorku je cena svetle sirove nafte pala za 54 centa ili 0,7 odsto i sada je 82,07 dolara po barelu.

Američka Administracija za energiju saopštila je da je proizvodnja nafte u februaru porasla na 13,15 miliona barela dnevno u odnosu na 12,58 miliona barela dnevno u januaru, dok je i izvoz povećan na 4,66 miliona barela dnevno.

U proteklih nekoliko dana pojačana su očekivanja da bi moglo doći do sporazuma o prekidu vatre između Izraela i Hamasa, piše RIA.

BONUS VIDEO: NEMOGUĆA MISIJA: Meštani koriste dizalicu za evakuaciju iz poplavljenog dela Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost