DANKA BI DANAS NAPUNILA DVE GODINE: Tužna sudbina devojčice za kojom je plakala cela Srbija

Милица Шкорић
Milica Škorić

06. 05. 2024. u 08:57

DEVOJČICA sa cuclom, malena Danka Ilić danas, 6. maja, napunila bi dve godine, da nije bilo tog strašnog 26. marta.

ДАНКА БИ ДАНАС НАПУНИЛА ДВЕ ГОДИНЕ: Тужна судбина девојчице за којом је плакала цела Србија

Foto: Društvene mreže

Cela Srbija se digla na noge tog tmurnog martovskog popodneva, pre tačno 40 dana, još u prvim satima kada je Danka nestala, misleći da je u pitanju ko zna koji po redu slučaj "deteta koje se samo izgubilo, na tren, iz vida roditelja". 

Tada je prvi put aktiviran i sistem "Pronađi me" i krenula je potraga. Uz policiju uključilo se i ljudstvo, te je tako već prve večeri za devojčicom tragalo više od 100 ljudi. Tražili su je meštani Banjskog polja, komšije, prijatelji, vatrogasne jedinice, kao i pripadnici Gorske službe spasavanja i policija. Na putu su bili psi tragači, dronovi su nadletali teren, tragalo se celu noć, uključeni su i helikopteri, a teren je čak pregledan i termovizijskim kamerama. 

Meštani su tog dana pričali da se oko kuće Ilića nalazi nekoliko rupa koje su duboke između jednog i dva metra i da su se one napunile podzemnim vodama. Svi su bili zabrinuti da je devojčica zalutala i upala od jednu od njih.  

Potrazi su se u ranim jutarnjim satima priključili i odredi Žandarmerije koji su pretraživali teren, a potragu je i dalje ometala jaka kiša.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su dalju pretragu, s obzirom na to da su svi dotadašnji rezultati ukazivali na to da se devojčica ne nalazi na tom području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Saopšteno je da će potraga da se nastavi operativnim putem. Ipak, policija je na mestu nestanka devojčice postavila šatore, što je ukazivalo na to da potraga na terenu nije ni blizu kraja.

A onda je stigla strašna vest....

Nekoliko dana kasnije, otkriveno je da je Danka Ilić ubijena. Za zločin su osumnjičeni Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz Zlota, radnici borskog "Vodovoda" koji do danas nisu otkrili gde je lokacija na koju su prebacili telo devojčice sa divlje deponije. U pritvoru je i Dragijevićev otac Radoslav (73), osumnjičen da je sinu pomogao u premeštanju tela devojčice. Pod istragom je bio i najmlađi Dragijević - Dalibor (40). Ali, on je preminuo 7. aprila u pritvoru borske policije. 

Istraga ubistva dvogodišnje devojčice nastavlja se paralelno s intenzivnom potragom za njenim telom. Do sada su prikupljeni brojni dokazi na veštačenjima koji će biti od ključnog značaja za ceo postupak koji se vodi pred Višim sudom u Zaječaru, gde je inače saslušano i oko 15 svedoka.

U međuvremenu, Dragijević i Janković su poslati na veštanje u psihijatrijsku bolnicu Centralnog zatvoru u Beogradu. Stručnjaci imaju zadatak da utvrde u kakvom su psihičkom stanju bili kada su službenim automobilom "panda" udarili Danku u Banjskom Polju, a potom je udavili i njeno telo bacili na obližnju divlju deponiju na putu ka Boru.

BONUS VIDEO: ROĐACI STIGLI U KUĆU OSUMNjIČENOG ZA DANKINO UBISTVO - Najnoviji snimak iz sela Zlot

(24sedam)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije