DVE VIRTUS nagrade za Miodraga Kostića i MK Group

Promo

28. 03. 2024. u 16:00

MIODRAG Kostić i MK Group ovogodišnji su dobitnici dva prestižna VIRTUS priznanja za filantropiju, koja dodeljuje Trag fondacija.

ДВЕ ВИРТУС награде за Миодрага Костића и MK Group

Foto: Marko Todorović

Specijalnu VIRTUS nagradu za doprinos zadužbinarstvu dobio je Miodrag Kostić, predsednik i osnivač MK Group, čija zadužbina otvara Palatu nauke, prvi centar za istraživanje i popularizaciju nauke u Srbiji, poklon društvu vredan 25 miliona evra.

Takođe, kompaniji MK Group uručena je VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju, za humane aktivnosti realizovane u okviru društveno odgovornog programa „Podrška porodici”, za koji je prošle godine izdvojeno ukupno milion evra.

- Zahvaljujemo se Trag fondaciji i žiriju koji su prepoznali želju gospodina Miodraga Kostića da ostavi trajnu vrednost našem narodu. Zadužbina će širiti poruku, posebno mladima, da su znanje i humanost najveće vrednosti, i da nauka i dobročinstvo vode društvo napred - rekla je Aleksandra Stojanović, direktorka korporativnih poslova MK Group i članica Upravnog odbora Zadužbine Miodraga Kostića, povodom dodeljivanja specijalne VIRTUS nagrade Miodragu Kostiću.

VIRTUS nagrada za korporativnu filantropiju dodeljuje se kompanijama koje se ističu po sistematičnom i promišljenom pristupu podršci zajednici, ali pokazuju i predanost učestvovanju u aktivnostima koje imaju širok društveni uticaj.

Foto: MK Group

MK Group je ovogodišnji dobitnik ovog značajnog priznanja zahvaljujući brojnim filantropskim aktivnostima koje je realizovala prošle godine, a među kojima se posebno izdvajaju donacije vrtićima u Srbiji i regionu.

- Prošle godine renovirali smo i opremili 20 vrtića u Adria regionu, od toga osam u Srbiji u lokalnim zajednicama u kojima poslujemo. Ukupno smo za ovu namenu donirali 680 hiljada evra. Pored toga, za SOS Dečija sela, konkretno za „Program podrške za majke i bebe” koji se realizuje u Kraljevu i centar za osnaživanje porodice u Raški izdvojili smo 220 hiljada evra. Najveći deo sredstava strateški usmeravamo na projekte od nacionalnog značaja, a i ove godine nastavljamo da dobročinstvom povezujemo region, kroz novi filantropski projekat koji ćemo uskoro najaviti - istakla je Aleksandra Stojanović i dodala da se MK Group obavezala da će u narednih pet godina izdvojiti pet miliona evra za društvenu odgovornost.

Trag fondacija po sedamnaesti put dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj – USAID, OAK fondacije, Fondacije Čarls Stjuart Mot i Fonda braće Rokfeler. Ova nagrada predstavlja referentno mesto za sve koji ulažu u opšte dobro i dodeljuje se sa ciljem da promoviše i stimuliše filantropiju u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!