ПОСНА И СЛАТКА, МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Пита са гризом и сувим шљивама

Новости онлине

26. 04. 2024. у 13:00

У данима поста много је комбинација рецепата који ће улепшати вашу трпезу. Један од њих је и рецепт за питу од гриза и сувих шљива.

ПОСНА И СЛАТКА, МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Пита са гризом и сувим шљивама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 л воде
  • 400 г шећера
  • 300 г гриза
  • 2 кесице ванилин шећера
  • око 400 г сувих шљива
  • 200 г ароније

Припрема:

У литар хладне воде додајте шећер, ванилин шећер и гриз, па постепено загревајте уз стално мешање док не прокува.

Оставите смесу да се прохлади.

Кору за питу премажите мешавином уља и воде.

На крај коре ставите охлађену смесу од гриза. По њој поређајте исецкане суве шљиве и свежу аронију. Можете да користите и вишње, по жељи.

Уролајте кору и ставите је у подмазан плех. На исти начин искористите сав материјал, па коре исеците на парчиће жељене величине.

Остатком уља и воде премажите коре по врху.

Пеците у рерни загрејаној на 200 степени док не порумени.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СИ АПЛАУДИРАО ВУЧИЋУ: Ове моћне речи председника Србије одушевиле најмоћнијег човека света (ВИДЕО)