ДОМАЋИ ХЛЕБ ПУЊЕН БЕЛИМ ЛУКОМ И СИРОМ: Савршен спој мириса и укуса

Новости онлине

27. 04. 2024. у 07:00

Умесите домаћи хлеб, али овај пут га напуните намазом од белог лука и сиром. Бићете одушевљени укусом.

ДОМАЋИ ХЛЕБ ПУЊЕН БЕЛИМ ЛУКОМ И СИРОМ: Савршен спој мириса и укуса

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • За тесто:
  • 300 г брашна
  • 135 мл топле воде
  • 3 г сувог квасца
  • 1,5 кашичица шећера
  • 1 кашичица соли 
  • 1 јаје
  • 2 кашике маслиновог уља
  • За надев:
  • 4 чена белог лука
  • 50 г сланог путера
  • 1/2 везе першуна
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 120 г тврдог сира
  • 1 жуманце

Припрема:

Умесите тесто

Сипајте топлу воду у посуду, па додајте квасац и шећер. Промешајте, а онда додајте и умућено јаје, па опет промешајте. Покријте и оставите да одстоји неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно и со, па сипајте уље и умесите тесто. Обликујте лопту, ставите у посуду и покријте провидном фолијом. Оставите да надође неких сат времена. 

Направите надев 

У посуди помешајте ситно сецкани бели лук, путер собне темепратуре, сецкани першун и сипајте уље. Све састојке добро сједините. Сир изрендајте. Готово тесто развуците на побрашњеној површини, па премажите надевом од белог лука и поспите сиром. Уролајте (тако да добијете векну) и добро затворите прстима. 

Пеците хлеб

Векну хлеба исеците на једнаке делове и поређајте један до другог у тепсију коју сте премазали путером. Покријте хлеб и оставите да одстоји 45 минута. Затим га премажите умућеним жуманцетом и пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око пола сата. После 25 минута покријте алу фолијом и пеците још 5 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)