Žarko Udovičić u dresu Sosnovjeca treći put juri plasman u najjaču ligu Poljske. Zbog slabije gol razlike propao je poslednji pokušaj, ali bivši fudbaler Novog Pazara ne gubi nadu, iako je njegov tim čak sedam bodova udaljen od vrha tabele.

– Poljski savez razmatra odluku da proširi Prvu ligu – otkrio je Žarko Udovičić. – U elitu bi kao i do sada išle dve najbolje ekipe Druge lige, dok bi treća i četvrta dobile šansu u baražu, što do sada nije bio slučaj.

U prošlom kolu postigli ste gol odluke protiv Ruha?

– Odigrali smo dobro nekoliko poslednjih utakmica, pa ćemo da napadnemo i Tihi, na čijem stadionu svi žele da pruže maksimum, pošto podseća na zdanje Mančester Junajteda. Nismo poraženi na šest prethodnih utakmica, pa ne bi trebalo da prekinemo niz ni protiv rivala koji je pre dve nedelje smenio trenera.

Koji parove biste izdvojili čitaocima „Tipa“?

– Legnica igra najlepše. Sigurno će da iskoristi prednost domaćeg terena da protiv Pušče. Ne bi trebalo da bude mnogo golova u okršaju Bitovije i Hojničanke, čija odbrana je najčvršća u ligi, dok Katovicama zbog bolje forme dajem prednost na terenu Gornjika.

Ž. U.

Olimpija – Odra    1

Gornjik L. – Katovice   2

Tihi – Sosnovjec   2

Stomil – Hrobri    X

BITOVIJA – HOJNIČANKA   0-2

Pogon S. – Rakov   1

LEGNICA – PUŠČA    1