„STRPALI SU GA U DŽIP I ODVEZLI U NEPOZNATOM PRAVCU“: Supruga uhapšenog Srbina otkriva detalje s Jarinja

Tanjug

29. 03. 2023. u 08:29

BIVŠI policajac Miljan Jovanović (44) uhapšen je na administrativnom prelazu Jarinje, rekla je njegova supruga Suzana. Strpali su ga u džip i odvezli u nepoznatom pravcu, dodala je ona.

„СТРПАЛИ СУ ГА У ЏИП И ОДВЕЗЛИ У НЕПОЗНАТОМ ПРАВЦУ“: Супруга ухапшеног Србина открива детаље с Јариња

Foto: D.Z.

Pripadnici tzv. kosovske policije su juče uhapsili Srbina Miljana Jovanovića kada se sa suprugom i dvoje maloletne dece vraćao kući iz Raške.

Njegova supruga tvrdi da godinama prolaze preko Jarinja i da su i u utorak otišli u Rašku bez problema.

 - Krenuli smo za Rašku, prošli smo sasvim normalno iz pravca Leposavića prema Raški. Kada smo se vraćali, sklonili su nas sa strane, pozvali su supruga tamo unutra, rekli su da ima neka greška, da je na nekoj poternici već godinama greškom. Međutim, mi tu već godinama prolazimo na tom prelazu i svi znaju da je to greška, da to nije stvarna poternica. Oko sat i po, dva, dok je muž bio unutra, ja sam čekala sa decom u kolima - priča Suzana za Tanjug.

Prema njenim rečima, nakon izvesnog vremena došao je jedan džip iz kojeg su izašli pripadnici specijalne policije i ušli u prostoriju u kojoj su policajci raspoređeni na administrativnom prelazu razgovarali sa njenim mužem.

 - Kada je došao jedan policajac do mene i rekao mi da muž hoće da razgovara sa mnom, jasno mi je bilo da nešto nije u redu. Izašla sam sa decom iz kola, videla njega sa lisicama na rukama i njih četvoricu sa puškama oko njega. Ja sam pitala o čemu se radi, da li je realno da će njega sada da odvedu, da ću ja da ostanem na putu sa dvoje male dece? Odgovorili su mi da ih to ne interesuje, da je takva procedura i da je to to - dodaje Suzana Jovanović.

Ona kaže i da je pokušala da fotografiše supruga i policiju, ali su oni, kako tvrdi, na brzinu „strpali Miljana u džip i odvezli u nepoznatom pravcu“.

 - Onda sam pitala one policajce koji su ostali na prelazu o čemu se radi, oni su mi rekli da je greška u pitanju, ali kao da je to procedura, da je takva procedura, da moraju da ga prevezu u stanicu. Nisu hteli da mi kažu ni gde je, ni koliko će da bude, ni kada će da ga puste, apsolutno ništa - ističe Suzana i dodaje da je njen suprug imao problema ranije, ali da su očekivali da je to rešeno.

 - Postoji navodno poternica za čovekom koji ima slično ime kao moj suprug, koji ne živi više na Kosovu. Onda su oni tu prepravili i ubacili ime Miljan Jovanović i sve njegove podatke. Mislim da se samo ime majke ne poklapa sa podacima mog supruga. Ali svi znaju za tu grešku i glavni tužilac u Prištini. Moj muž je bio dva-tri puta kod tog tužioca, molio ih da to preprave, da to sklone, da nam pravi neprijatnosti, međutim, to je tako već godinama, tri-četiri godine stoji tako - navodi Jovanovićeva.

Miljan Jovanović je napustio tzv. kosovsku policijsku službu 5. novembra prošle godine, kada su to učinili i svi Srbi sa severa KiM.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)