"SVET KLIZI U DODATNU ESKALACIJU" Vučić: Sutra u Ohridu biće nam teže zbog naloga MKS za hapšenje Putina

Tanjug

17. 03. 2023. u 19:38

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je da će zbog naloga koji je izdao Međunarodni krivični sud u Hagu za hapšenje predsednika Rusije Vladimira Putina sutra biti teža pozicija Srbije u Ohridu, kao i da ćemo zbog toga morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti.

СВЕТ КЛИЗИ У ДОДАТНУ ЕСКАЛАЦИЈУ Вучић: Сутра у Охриду биће нам теже због налога МКС за хапшење Путина

Foto Tanjug

Moraćemo da budemo odgovorni i ozbiljni, poručio je Vučić i dodao da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve koji do sada nisu bili najoštrije okrenuti protiv Rusije.

- Sasvim je izvesno da svet klizi u dodatnu eskalaciju sukoba i ubrzavanje sukoba - rekao je Vučić u obraćanju građanima, na Trgu Ćire Milekića, u okviru posete Sremskom okrugu.

Vučić je rekao da se određene stvari zbivaju u svetu i da se nadvila i nad našom zemljom velika opasnost, ali da ima stvari o kojima javno ne može da govori, jer nije analitičar, već predsednik zemlje.

Kako je rekao, Zapad je pokazao da će ići do kraja i da se ne sekira previše zbog moguće eskalacije sukoba.

Vučić je rekao da će i jedna i druga strana igrati na sve ili ništa, odnosno da će ići do kraja, kao i da će posledice u svetu biti mnogo teže za sve.

- U Rusiji će to naići na javni podsmeh, a nije to stvar koja je ni za osmeh, a kamoli za podsmeh - naveo je Vučić.

Kako je rekao, to govori da će još mnogo vode poteći Dunavom i Savom i Dnjeprom i Volgom, dok se krvavi sukob u Ukrajini ne zaustavi.

- To govori i da Zapad želi da izvrši dodatni pritisak na sve one koji do danas nisu bili najoštrije okrenuti protiv Ruske Federacije. Pogledajte samo promenu odnosa Turske, donekle i Mađarske, naših prijatelja, samo u poslednja tri dana. Odjednom su i jedni i drugi za Finsku u NATO, Turci zaustavljaju punjenje aviona američke proizvodnje pod ruskom zastavom. Što će reći do dolaska Si Đinpinga Zapad podiže i turski basen, kao dodatni odbrambeni bedem za zapadne vrednosti, razume se celu Evropu - kazao je Vučić.

Tako, dodaje, svima šalju signal da ko misli da na bilo koji način flertuje sa Putinom, uopšte da razgovara ili razmišlja o Rusiji, da će snositi teške i užasno teške posledice.

- I kada ovo govorim, sasvim sam svestan situacije sa kojom ćemo mi morati da se suočimo ovde. I zbog ovoga danas, nama će i sutra u Ohridu biti teže nego što bi bilo, da nije bilo ovoga danas - rekao je Vučić.

Zbog ovoga ćemo morati još bolje da promišljamo svaki svoj potez u budućnosti i da budemo odgovorni i ozbiljni, poručio je Vučić i dodao da se plaši da nismo daleko od izbijanja trećeg svetskog rata.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (122)

MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA: Moć kolektivne akcije