VAŽAN KORAK NAPRED: Američki ambasador o dogovoru Beograda i Prištine o tablicama - Veliki uspeh

Novosti online

24. 11. 2022. u 23:10

AMBASADOR Sjedinjenih Američkih Država u Prištini Džefri Hovenijer govoreći o dogovoru o registarskim tablicama koji je postignut sinoć u Briselu rekao je da je to veoma veliki uspeh i veoma veliki korak napred.

ВАЖАН КОРАК НАПРЕД: Амерички амбасадор о договору Београда и Приштине о таблицама - Велики успех

Foto: Printscreen/Kanal 10/youtube

On je dodao da je to veoma važan korak napred u kontinuiranoj posvećenosti obe strane da rade na normalizaciji odnosa i deeskalaciji nekih pitanja koja su sprečavala da se radi na nekim od važnih strateških pitanja, prenosi Gazeta online.

- Jedna od važnih obaveza koje su obe strane jučerašnjim sporazumom preuzele je, citiram, „da se usredsrede na potpunu koncentraciju, što je hitno pitanje na predlog za normalizaciju odnosa - izjavio je Hovenijer u intervjuu za Kljan Kosova.

Hovenijer je naglasio da strane u dijalogu moraju pokazati fleksibilnost i kreativnost kako bi krenule napred sa sporazumom o normalizaciji odnosa.

- Pa, postoji niz stvari o kojima bi trebalo da se razgovara u kontekstu ovog predloga za normalizaciju odnosa dve strane - dodao je američki zvaničnik i naveo da ono što Beograd i Priština treba da urade jeste da se konstruktivno angažuju u tim pregovorima.

- Posrednici EU će pomoći u definisanju dnevnog reda u saradnji sa stranama - rekao je Hovenijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024