HARADINAJ ZOVE BAJDENA: Zločinac se uspaničen obratio Kurtiju

Novosti online

30. 08. 2022. u 21:45

LIDER ABK Ramuš Haradinaj rekao je da su "međunarodni partneri" kontinuirano informisani o toku dijaloga, prenosi Ekonomija onlajn.

ХАРАДИНАЈ ЗОВЕ БАЈДЕНА: Злочинац се успаничен обратио Куртију

Foto: EPA

Haradinaj je pojasnio da je upozorio Aljbina Kurtija da ne ide na dogovore jedan po jedan, jer "to Srbiji odgovara".

- Predstavili smo (tzv.) premijeru Aljbinu Kurtiju da, ako bude krenuo dalje u koordinaciji sa nama, mi ne tražimo ulogu u dijalogu, ali nikada nećemo oklevati da pomognemo (tzv.) Kosovu. Upozorio sam Kurta u ovom slučaju, na strategiju Srbije da ide sa sporazumima jedan po jedan. I rekao sam premijeru Kurtiju da je Evropska unija uradila važan posao u dijalogu, ali su se geostrateške političke prilike promenile, a Evropska unija nije neutralna, ona je u ratu sa Rusijom, kao i ceo napredni svet - tvrdi Haradinaj.

Haradinaj je dodao da Kurti treba zvanično da zamoli da platformu za dijalog preuzme predsednik Amerike Džo Bajden, jer bi se "na taj način obezbedilo ne samo postizanje dogovora, već i garancija za implementaciju".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (10)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba