VUČIĆ O TEŠKOJ RADNOJ NEDELJI: Predsednik otkrio šta je dogovorio sa Stoltenbergom (VIDEO)

Novosti online

06. 08. 2022. u 10:30

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" kako je izgledala njegova radna nedelja.

ВУЧИЋ О ТЕШКОЈ РАДНОЈ НЕДЕЉИ: Председник открио шта је договорио са Столтенбергом (ВИДЕО)

D.Milovanović

Vučić je sa pratiocima podelio dešavanja iz teške sedmice koja je za nama. Kako je predsednik Srbije rekao pre nekoliko dana, događaji u vezi sa Kosovom i Metohijom i jednostranim potezima Prištine bili su najteži za njega u poslednjih nekoliko godina.

- Ova radna nedelja počela je teško i u znaku još jedne provokacije privremenih institucija u Prištini. Tim povodom sam se obratio javnosti, kako bih građanima Srbije predočio situaciju i poziciju naše zemlje. Održan je i sastanak u generalštabu Vojske Srbije, na kojem sam detaljno informisan o razvoju stanja na terenu, kao i o potencijalnim opasnostima i rizicima po naš narod na Kosovu i Metohiji.

Na sastanku sa ambasadorom Ruske Federacije Bocan-Harčenkom, razmenio sam mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu sa posebnim akcentom na događaje na Kosovu i Metohiji, dok sam sa ambasadorom Države Katar, Farisom Rumijem Al Naimijem, razgovarao o načinima za unapređenje saradnje između naših zemalja, za koje postoji veliki obostrani interes.

U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a, Jensom Stoltenbergom, dogovorio sam se da nastavimo direktnu komunikaciju u cilju očuvanja regionalne stabilnosti, ali i bezbednosti srpskog i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Radna nedelja, koja je počela sa mnogo teškoća i izazova, završena je obeležavanjem Dana sećanja na sve stradale i prognane u oružanoj akciji "Oluja", na kojem smo ponovili apel za mir, ali i obećanje da nijedna nevina srpska žrtva neće biti zaboravljena - napisao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)