ANA BRNABIĆ: Za neke medije relevantni su svi sagovornici koji imaju da kažu nešto protiv Srbije

Novosti online

07. 07. 2022. u 13:25

PREDSEDNICA Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da su za jedan deo medija u Republici Srbiji relevantni i poželjni svi sagovornici koji imaju da kažu nešto loše o Srbiji ili Srbima na Kosovu i Metohiji, bez obzira na to da li su oni kompetentni da govore o određenim temama.

АНА БРНАБИЋ: За неке медије релевантни су сви саговорници који имају да кажу нешто против Србије

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednica Vlade je danas u Kragujevcu, na otvaranju druge zgrade Državnog data centra, upitana da prokomentariše svoju reakciju na izjavu direktora Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa Fatmira Šeholija, koji je rekao da „će zvaničnici Beograda jednog dana odgovarati za ratnohuškačku retoriku”, istakla da ne želi da se upušta u dalju polemiku sa ljudima koji za nju nisu kredibilni.

 - Deo medija u Srbiji ima neverovatnu želju da prenose svakog i svašta ukoliko ima da kaže nešto protiv Republike Srbije ili Srba na Kosovu i Metohiji, bez obzira na to koliko relevantan ili irelevantan sagovornik on bio, koliko je kredibilan ili nekredibilan, ali uvek dobije značajan prostor u određenim medijima - izjavila je premijerka.

Ona je istakla da zvaničnici Srbije ništa nisu radili osim pozivanja na mir i stabilnost, poštovanje međunarodnih sporazuma i međunarodnog prava.

 - Kada pozivate na poštovanje Briselskog sporazuma, na poštovanje osnovnih ljudskih prava poput prava glasa ili učešća u demokratskim procesima – to je za neke ljude ratnohuškačka retorika, za koju će zvaničnici iz Beograda odgovarati. Zaista je poseban kuriozitet da to čitamo u domaćim medijima, da se takve stvari prenose bez ikakvih pitanja ili potpitanja šta je tačno ratnohuškačka retorika - rekla je Brnabićeva.

Ona je istakla da je formiranje Zajednice srpskih opština od izuzetnog značaja i rekla je da je više od devet godina dovoljno vreme da se poštuje 6 od 15 članova Briselskog sporazuma koje su njegova okosnica, i uputila pitanje Prištini, ali i Briselu, čiji potpis stoji na tom sporazumu.

 - Pitala sam i juče, ponoviću i danas: kada ćete formirati Zajednicu srpskih opština? Ako je ovo ratnohuškačka retorika, meni je potpuno u redu da za to jednog dana odgovaram - izjavila je Brnabićeva.

BONUS VIDEO:

Saopštenje predsednika Opštine Štrpce povodom upada kosovske policije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)