Nož

DRAGUTIN STEVANOVIĆ

21. 09. 2022. u 08:00

AKO Srbin na Kosovu zapeva, ide u zatvor šest do osam meseci. Ako Albanac nožem nasrne na Srbina na KiM može, takođe, da zapeva, jer će mu gotovo sigurno biti progledano kroz prste.

Нож

Novosti

Tako funkcionišu pravo i pravda u tvorevini koju njene glavešine uporno guraju na spisak država, iako sve više zemalja uviđa da je tzv. Kosovo poniklo upravo na nepravu i nepravdi, pa cepaju odluke o priznavanju.

I ovog Vidovdana, kao i prethodnih godina, delioci Kurtijeve pravde ganjali su po Gazimestanu mladiće zbog pevanja srpskih pesama. Risto Jovanović 2021. - šest meseci zatvora, Nikola Nedeljković 2022. - osam meseci zatvora. Obojica su osuđena za navodno izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti.

A prošle nedelje, Nemanja Mitrović i njegov otac Saša, iz Babinog Mosta, jedva su izvukli živu glavu. Napao ih je Avdulah Šabani koji godinama maltretira ovu porodicu i godinama prolazi nekažnjeno. Sevnuo je nož, Nemanji pod grlo... Saša je povređen dok je branio sina. Dok vidaju rane, peče nepravda... Saša je izgubio oca, a Nemanja dedu Milorada koji je 1999. otet i ubijen. Prošlog Božića na meti je bio Stefan (13), a pre nekoliko godina pokušali su da otmu Milicu (17) na kućnom pragu. Svakodnevne provokacije i dobacivanja i ne broje.

Kad se, međutim, Kurtijevi delioci pravde dočepaju dosijea "Mitrović", to izgleda ovako: odgovornih za napade i pokušaje otmice nema, a nasrtaji nožem tretiraju se kao - nanošenje telesnih povreda. Ovaj otvoreni pokušaj ubistva, što su odmah zaključili i lekari dok su previjali Nemanju i Sašu, tužilaštvo tzv. Kosova tretira kao okršaj pijanih gostiju u kafani koji se malo otrgao kontroli. Napadač zato ima razloga da podigne čašu i nazdravi - pravosuđu lažne države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)