BORBENA PESMA: Zašto je NATO našao za shodno da se izjašnjava o muzičkim trendovima i "Evrosongu"

Dragan VUJIČIĆ

16. 05. 2022. u 09:53

Dok svet sad slavi "lepu" pesmu "što kliče 'Azovstalju'", logično je da je Zelenski tu morao nešto da obeća: bar milion ukrajinskih glava za pobedu nad Rusima?!

БОРБЕНА ПЕСМА: Зашто је НАТО нашао за сходно да се изјашњава о музичким трендовима и Евросонгу

Novosti

ZAMENIK šefa NATO Mirčea Đoana čestitao je Ukrajini pobedu na takmičenju "Evrosong" i ocenio da "lepa pesma" svedoči o hrabrosti te zemlje u ratu protiv Rusije. Zamenjujući u Berlinu "glavnog jastreba" Jensa Stoltenberga (koga je "pokosio" kovid), Rumun je između diskusija "o davanju datuma za pristupanje Finskoj i Švedskoj" našao vremena da iznese stav Alijanse o muzičkim trendovima:

- "Evrosong" svedoči o ogromnoj podršci javnosti iz Evrope i Australije Ukrajincima zbog hrabrosti - "misli" NATO.

Dan pre finala pesme u Torinu, u petak, razgovarao je i ministar odbrane SAD Lojd Ostin sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom, na zahtev Pentagona. Prvi put od invazije na Ukrajinu.

U "festivalskoj atmosferi", zapadni mediji uglavnom su zaboravili da prenesu sadržinu razgovora. Lojd Ostin je pozvao Ruse "na hitan prekid vatre u Ukrajini. Valjda zato jer su Ukrajinci u kontaofanzivi.

Zelenski je u subotu, dok je čekao da "pesma" počne, potvrdio "uspešnu kontraofanzivu": Rusi ne prestaju!

A u minuli četvrtak Amerikanci su raspravljali o novih 40 milijardi dolara u oružju, da podrže Ukrajinu. Povrh 14 milijardi kojima su već pomogli, ispade da je to više nego što su trošili po godini ratovanja u "Pesmi Avganistana" (49 milijardi godišnje). Uz evropski doprinos "muzici" od 15 milijardi, dobili su Ukrajinci u sedam dana više nego što je ceo ruski vojni budžet (67 milijardi).

A dok svet sad slavi "lepu" pesmu "što kliče 'Azovstalju'", logično je da je Zelenski tu morao nešto da obeća: bar milion ukrajinskih glava za pobedu nad Rusima?!

Nesrećnom zemljom odavno "leleče hor majki u crnom" i samo je stvar "zvučne izolacije" da ne remete neki "Evrosong 2023", ako ga i bude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni