LUTOVAC PREBROJAVA "LAŽNU OPOZICIJU": Nastavljaju se previranja na delu političke scene

M. S.

29. 04. 2022. u 09:00

NOVI sukobi između lidera opozicionih stranaka svakodnevno potvrđuju da, uprkos početnim idejama da se ideološki različite liste ujedine kako bi pokušale da preuzmu vlast u Beogradu, taj plan definitivno nije moguć.

ЛУТОВАЦ ПРЕБРОЈАВА ЛАЖНУ ОПОЗИЦИЈУ: Настављају се превирања на делу политичке сцене

Foto Tanjug

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac juče je optužio Zavetnike, NADU i Dveri da nisu opozicija, već desničarske stranke na koje predsednik SNS Aleksandar Vučić može da se osloni. Prema rečima Lutovca, pre izbora građani su ove stranke doživljavali kao opoziciju i zato su za njih glasali, jer, kako je rekao, da su želeli vlast podršku bi dali naprednjacima i socijalistima.

- O tome da nisu opozicija svedoče naši ljudi koji su učestvovali u radu izbornih komisija, gde su oni glasali identično sa predstavnicima vlasti - rekao je Lutovac za Novu S.

- S druge strane, ta samouverenost i poruke nekih od njih koji su rekli da ne dolazi u obzir bilo kakva koordinacija s opozicijom, to su ozbiljni indikatori. Ne može da se tvrdi, ali postoje indikatori koji na to ukazuju.

Lider Dveri Boško Obradović odgovorio je Lutovcu na svom tviter-nalogu:

- Ako niste stavili Dveri u ovaj kontekst, zamolio bih vas da demantujete medije koji iskrivljuju vašu izjavu. A ako jeste, zamolio bih vas da navedete jedan dokaz gde su predstavnici Dveri u izbornim komisijama glasali kao vlast.

Foto Tanjug

Obradović je u svom komentarisanju drugih predstavnika opozicije, prozvao i potpredsednicu SSP Mariniku Tepić, koja je u televizijskom gostovanju govorila o usaglašavanju politike Srbije sa zapadom, a da su novi izbori šansa.

- Sad se vidi, sad se zna ko se kome dopada - rekao je Obradović.

- I ko je pio vino sa Vučićem. Idemo li to ka velikoj koaliciji SNS - MORAMO - Ujedinjeni za uvođenje sankcija Rusiji. I ko je sve druge zvao lažna opozicija, a od kada je seo na kanabe kod gospodara, sve može.

POGREŠAN KORAK U POGREŠNO VREME

LUTOVAC je ostao pri stavu da je susret Đilasa i Vučića bio pogrešan korak u pogrešno vreme, ali navodi da ne sumnja u Đilasove dobre namere, već u dobre namere Vučića.

S druge strane, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nedavno je prozvao Đilasa, uz konstataciju da je njegov dalji put video "ili kao odlazak u penziju ili kod Vučića", dok mu je Đilas odgovorio da je to trebalo da se kaže kada su pravili koaliciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)