VESIĆ: SNS može samostalno da formira vlast u Beogradu

Tanjug

25. 04. 2022. u 12:45

SRPSKA napredna stranka je pobedila na izborima u Beogradu i 56 odbornika dovoljno je da samostalno formira gradsku vlast, poručio je danas član predsedništva SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

ВЕСИЋ: СНС може самостално да формира власт у Београду

Foto Tanjug

On je, gostujući na TV Pink, rekao da je SNS dobila tri odsto više glasova u gradu nego na republičkim izborima, što "pokazuje da su građani znali da nagrade dobar rad u Beogradu".

- Sačekaćemo da se završe izborni procesi, uvek smo spremni da idemo na izbore, ali sada o tome ne treba da razgovaramo, izbori su završeni - poručio je Vesić odgovarajući na pitanje sa kim će SNS formirati gradsku vlast.

On je istakao da će funkciju zamenika gradonačelnika Beograda obavljati i dalje u interesu građana, ali do kada, kaže, odlučiće stranka. Vesić je ponovio da je SNS dobila izbore na svim nivoima, ističući da je istorijski rezultat što je predsednik Aleksandar Vučić u još jednom mandatu.

- To je rezultat koji niko nikada nije napravio, a to je dokaz velikog poverenje koje građani imaju u predsednika. On je uzeo četiri puta više glasova od svog protivkandidata, na parlamentarnim izborima uzeli smo tri puta više glasova, a na gradskim skoro dva puta više glasova od prve sledeće liste - rekao je Vesić.

On smatra da građani znaju da "samo Vučić može da ostvari mir i stabilnost".

- Sada je cenzus tri odsto, da je cenzus bio pet odsto, naš rezultat bi bio mnogo bolji, ali za mnoge ni to nije bilo dovoljno. Donosili smo odluke koje nisu bile u interesu naše stranke, ali smo se trudili da građani imaju svoje predstavnike u Skupštini, menjali smo izborne zakone u smislu veće demokratizacije izbornog proceca pa smo tako povećali učešće žena na izborima, smanjili cenzus, prihvatali pravila... - naveo je Vesić.

On kaže da od opozicije nije čuo nijedan razvojni projekat osim što su planirali, dodaje, da sruše spomenik Stefanu Nemanji, sruše Beograd na vodi...

- Razumem ako je neko oko metroa hteo da priča sa nama ili da kažu nešto za BG voz, ali nisam čuo nijedan konkretan predlog. Opozicija je svoju politiku svela na mržnju i uništavanje projekata koji donose dobro Srbiji - rekao je Vesić i dodao da se metro ne gradi za članove SNS, već za sve građane naše zemlje.

On je naveo da se sada kreće sa potpisivanjem ugovora za izgradnju pristupnih saobraćajnica i dodao da će se tokom leta potpisati ugovor za izgradnju prve linije metroa, a u septembru za izgradnju depoa, koji će početi da se gradi, kaže, najkasnije u decembru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MOĆNO DEJSTVO OKLOPNIH VOZILA: Pogledajte naoružanje Vojske Srbije na Pešteru (VIDEO)