DANAS STARTUJU FRANCUZI: Obradović cilja titulu

Novosti online

23. 09. 2022. u 13:27

EVROPSKA klupska košarkaška takmičenja vraćaju se u žižu interesovanja

ДАНАС СТАРТУЈУ ФРАНЦУЗИ: Обрадовић циља титулу

FOTO: EPA

Gotovo je Evropsko košarkaško prvenstvo, na male ekrane, ali i u ponude kladionica vraćaju se klupska nadmetanja. Prva pre ostalih francuska LNB, pa španska ACB liga, dok će odmah za njima novo poglavlje otvoriti i ostali šampionati širom Starog kontinenta.

Kao i ranijih sezona, u zemlji „galskih petlova” šampionska trka vodiće se u dvoje. Monako, koji sa klupe predvodi Saša Obradović, i branilac trona Asvel odmakli su konkurenciji po finansijskom, organizacionom i igračkom aspektu svetlosnim godinama. Zato je i teško očekivati da se bilo ko drugi umeša u borbu za titulu pored dva evroligaša.

Kod Španaca je, srećom po prave košarkaške zaljubljenike, situacija uvek bila šarenija. Jeste da uloga prvog favorita uvek pripada madridskom Realu ili Barseloni, međutim, mestu na vrhu se uvek nadaju i Baskonija, Valensija, dok ne treba otpisati ni Unikahu, Gran Kanariju i Huventud.

Biće vatreno kao i obično na Pirinejima, sa razlogom je godinama smatrana najjačom ligom na kontinentu, dok će se posle istorijskog uspeha njihovog nacionalnog tima, košarka tamo još strastvenije pratiti.

POČETAK OSTALIH LIGA

Španska liga – 28. septembar

Nemačka liga – 28. septembar

ABA liga – 30. septembar

Italijanska liga – 2. oktobar

NBA liga – 18. oktobar

FRANCUSKA - KVOTE ZA ŠAMPIONA

Monako 1.85

Asvel 3.03

Strazbur 15.00

Levaloa 18.50

Dižon 19.00 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju