SRBIN JAČI OD CELE ISTOČNE OBALE: Nikola Jokić pomera sve granice!

M.M.

22. 03. 2023. u 17:29 >> 17:29

KOŠARKAŠI Denvera će u noći između srede i četvrtka gostovati Vašingtonu.

СРБИН ЈАЧИ ОД ЦЕЛЕ ИСТОЧНЕ ОБАЛЕ: Никола Јокић помера све границе!

Tanjug/AP

Očigledno da je Denver ponovo počeo da dodaje gas, ali je interesantno da se to dešava u trenutku kada im to nije potrebno.

To što su izabranici Majka Melouna jedina ekipa na zapadu koja je svoje mesto u plej-ofu obezbedila i to desetak kola pre završnice regularnog dela sezone, govori o tome koliko su vredno radili od samog početka, tako da sada mogu uložiti više vremena za pripremu i odmor prve petorke, te razigrati i klupu na najbolji način, mečevima.

Da nije slučajnost što se Nagetsi nalaze tu gde su, govori neverovatan podatak da je Nikola Jokić sa svojih 28 tripl-dablova u ovoj sezoni postigao više tripl-dablova nego cela Istočna konferencija zajedno.

Ma koliko da se menjaju pravila bodovanja za najprestižniju individualnu nagradu - MVP, neminovno je da srpski košarkaški as ove godine zaslužuje taj trofej više nego prethodne dve koje je bio nagrađivan.

Da je i Majk Melounu stalo do toga da Nikola dobije ponovo nagradu, govori i podatak da umesto da ga više odmara za plej-of, Jokić igra skoro 40 minuta po utakmici.

Sa druge strane, "čarobnjaci" iz Vašingtona, predvođeni Vesom Juniorom sa klupe i Kristapsom Porzingisom u igri, morali bi do kraja da pobede svaki meč koji ih čeka, da bi mogli da se nadaju plej-in fazi.

Vašington je u nezavidnoj poziciji najviše zbog svojih loših partija u decembru, kada su vezali oko desetak poraza zaredom.

U kasnijoj fazi imali su dobre trenutke, čak su u dva navrata vezali više od pet pobeda, ali postoji bojazan da će ih decembar koštati igranja u plej-ofu.

Koliko ova utakmica nema preveliki takmičarski karakter, toliko u podsvesti svet košarke vodi debatu oko MVP nagrade, rivalitetu Jokića i Embida, pravilima ocenjivanja koja se stalno menjaju, tako da je ovo utakmici koja stavlja akcenat na Nikolu Jokića, što ne umanjuje značaj Vašington Vizardsa i njihovog poslednjeg trzaja da izvuku svoj maksimum pri potpuno zdravoj i spremnoj prvoj petorci, kao i kompletno spremnoj klupi.

Smatramo da će u ovoj utakamici biti veliki broj izmena, da će se igrati velikim intenzitetom, kao i da će se oni koji ne dobijaju često veliku minutažu dokazivati i zbog toga očekujemo da granica poena bude prebačena.

NAŠ TIP: +225,5 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili