"MANEKENI" SU SVOJU BITKU IZGUBILI: Grčki stručnjak želi prednost domaćeg terena u plej-ofu!

M.M.

21. 03. 2023. u 14:15 >> 14:16

KOŠARKAŠI Fenerbahčea će ugostiti Milano u zaostalom 24. kolu Evrolige. Utakmica će se igrati u Istanbulu sa početkom u 18.15.

МАНЕКЕНИ СУ СВОЈУ БИТКУ ИЗГУБИЛИ: Грчки стручњак жели предност домаћег терена у плеј-офу!

Foto: Profimedia

Izabranici Dimitrisa Itudisa su imali dobar početak sezone, u uvodnih nekoliko kola su držali vodeću pozciju, međutim, kasnije je došlo do pada u igri.

Trenutno zauzimaju peto mesto sa skorom 17-11 i, kako stvari stoje, gledaćemo ih u plej-ofu, ali nema sumnje da će grčki stručnjak biti nezadovoljan ukoliko njegovi puleni ne obezbede prednost domaćeg terena u nokaut fazi.

Džonatan Motli je najefikasniji pojedinac ove sezone sa 14,6 ubačenih poena u proseku dok ga prate Marko Gudurić i Skoti Vilbekin sa 12,9, odnosno 11,3 koša.

Za razigravanje ekipe zadužen je Nik Kalates koji ima pet asistencija po meču, grčki internacionalac je uz Najdžela Hejsa igrač koji provodi i najviše minuta na parketu.

U prošlom kolu Fener je gostovao Valensiji, bila je to jedna interesantna utakmica gde su "slepi miševi" na kraju ipak slavili rezultatom 82:80, dva dana nakon toga domaćin je savladao Bešiktaš u okviru domaćeg šampionata.

Sa druge strane "manekeni" su svoju bitku odavno izgubili. Loš start sezone i povrede bitnih igrača su doveli do toga da se ekipi naruši samopouzdanje.

Kada Etore Mesina ima sve pojedince na okupu, nema sumnje da se radi o jednoj od najkvalitetnijih ekipa na starom kontinentu.

Kevin Pengos, Ševon Šilds, Bili Beron, Nikolo Meli, neka su od imena koja na raspolaganju ima italijanski stručnjak. U pitanju si igrači sa velikim evroligaškim iskustvom koji mogu doneti veliku prevagu na terenu.

Klub iz "grada mode" je u dosadašnjem delu sezone ostvario 12 pobeda i 16 poraza.

U prošlom kolu poraženi su od "kraljeva" u Madridu rezultatom 91:87, da bi tri dana kasnije pretrpeli poraz i u domaćem šampionatu protiv Virtusa.

Kada su se ovi rivali sastali u prvom delu sezone Fenerbahče je slavio u "Mediolanum Forumu" rezultatom 72:82. Domaći sastav tada nije imao rešenja za Najdžela Hejsa koji je ubacio 22 poena.

Šampion Turske će za tri dana ugostiti Žalgiris, dok će njihov današnji rival dočekati Trinkijerijev Bajern.

Očekuje nas zanimljiva utakmica, a naša procena je da će granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: +159,5 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju