SPEKTAKL KOJI SE DUGO ČEKAO! Duško protiv Žoca u prvom ovosezonskom večitom derbiju

G. K.

28. 11. 2022. u 11:19

SUDAR dva evroligaša u regionalnom takmičenju

СПЕКТАКЛ КОЈИ СЕ ДУГО ЧЕКАО! Душко против Жоца у првом овосезонском вечитом дербију

FOTO: Evroliga

U dugo iščekivanom meču košarkaši Crvene zvezde u osmom kolu Admiral Bet Aba lige dočekuju ekipu Partizana koja slovi za prvog favorita za osvajanje ovog takmičenja.

Prvi ovosezonski derbi odigraće se na terenu crveno-belih i to u domaćim okvirima, dok naredni, samo evropski, stiže već 8. decembra na parketu crno-belih. Za relativno kratko vreme će se dva najljuća rivala sudariti u megdanima, koji po igračkim kvalitetima i trenerskom renomeu odavno nisu bili atraktivniji i poželjniji.

Da se ovaj dvoboj odigrao pre samo dve sedmice, tim iz Humske bi bio apsolutni favorit. Sada je situacija značajno drugačija. Mnogo bolja po domaćina koji je nakon neuspešne dvomesečne epizode raskinuo saradnju sa trenerom Vladimir Jovanovićem i na njegovo mesto postavio prekaljenog Duška Ivanovića.

Crnogorski stručnjak je uspeo da u najkraćem roku povrati ekipi izgubljeno samopouzdanje, postavi identitet u igri i napravi seriju pobeda u oba takmičenja. Kao preporođeni igraju crveno-beli i tako zahuktali, sa nekom novom energijom, čekaju glavnog rivala od koga na svom parketu nisu izgubili još od 2015. godine.

Sa druge strane, “parni valjak” niz teških gostovanja u novembru završava u domu višestrukog regionalnog i srpskog šampiona. Iscrpljen je Partizan, ali željan da prekine negativni niz i uveća bodovnu prednost, kojom bi napravio značajan korak ka obezbeđivanju prvog mesta pred doigravanje. Još je to daleko, ali uz Zvezdin kiks protiv Zadra, eventualno dve pobede više od crveno-belih bi za četu trenera Željka Obradovića predstavljao ogroman korak ka prvoj pol-poziciji još od sezone 2010/2011.

Što se Evrolige tiče tu su "večiti" izjednačeni i imaju skor od četiri pobede i šest poraza samo što su "crveno-beli" u seriji od tri pobede dok su puleni Željka Obradovića izgubila poslednja dva meča na gostovanju u Španiji Realu i Barseloni.

U četvrtak i petak dva najtrofejnija srpska kluba će dočekati u Beogradu Valensiju odnosno Virtus u 11. kolu Evrolige ali je dobar rezultat u derbiju svakako imperativ za oba tima jer pobeda nad večitim rivalom ima posebnu čar i donosi krila za nove uspehe.

Duško Ivanović nema problema sa povređenim igračima dok u sastavu Partizana neće biti povređeni Koprivica, Avramović i Smailagić.

Očekujemo uzbudljiv meč i verujemo da će zadata granica poena biti prebačena.

NAŠ TIP: UP +155,5 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)