REPRIZA FAJNAL-FORA IZ BEOGRADA: Barselona bez Mirotića čeka Olimpijakos

M.T.

07. 10. 2022. u 09:45

Obe ekipe u krugu favorita za osvajanje Evrolige.

РЕПРИЗА ФАЈНАЛ-ФОРА ИЗ БЕОГРАДА: Барселона без Миротића чека Олимпијакос

FOTO: Tanjug/Ap

Derbi današnjeg programa prvog kola Evrolige svakako se igra u Španiji, gde će Barselona od 20.30 dočekati Olimpijakos u dvorani ''Blaugrana''. Biće ovo duel prošlosezonskih učesnika finalnog turnira u Beogradu koji su poraženi u polufinalu od Reala i Efesa, da bi u meču za treće mesto Katalonci savladali Pirejce.

Barselona nekoliko sezona unazad ima veoma jak tim, ali glavni cilj – osvajanje Evrolige nikako da bude ispunjen. Šarunas Jasikevičijus će i u ovoj sezoni imati na raspolaganju veoma kvalitetne igrače dodatno pojačane dolaskom Tomaša Satoranskog, Nikole Kalinića i Jana Veselog, mada će na startu sezone biti bez povređenog Nikole Mirotića.

Barselona je odigrala tri pripremna meča i pobedila dva puta uz poraz od Partizana, ali nije najbolje otvorila sezonu pošto je poražena u finalu Superkupa Španije od Real Madrida, da bi i na startu Endesa lige izgubila od Gran Kanarije, ali je u narednom kolu savladala Baskoniju, a protiv Olimpijakosa je čeka težak zadatak.

Olimpijakos je prošle sezone stigao do fajnal-fora i u Pireju svakako ne ciljaju ništa manje od toga ni ove sezone. Ekipa koju sa klupe predvodi Jorgos Barcokas je najveće promene pretprela u reketu, ali su dovedeni Džoel Bolomboj i Tarik Blek koji svakako donose kvalitet pod košem. Pored Kostasa Slukasa i Kostasa Papanikolaua, očekuje se da Saša Vezenkov bude pokretačka snaga Pirejaca u napadu.

Pirejci su tokom priprema odigrali četiri meča i ostvarili sve četiri pobede, a njihovu snagu je osetila i Crvena zvezda koja je ubedljivo poražena sa 94:55. Sezonu su otvorili trijufom u finalu Superkupa Grčke ubedljivom pobedom nad ljutim rivalom Panatinaikosom i u dobrom raspoloženju su otputovali u Španiju.

Istorijat mečeva Barselone i Olimpijakosa u Evroligi je veoma dug, a u poslednjih 10 mečeva Katalonci su uspešniji sa sedam pobeda u odnosu na tri Olimpijakosa.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije