MEC NA KORAK OD POVRATKA U LIGU 1: Bastija igra za svoju čast i nadu Bordoa

O. M.

02. 06. 2023. u 10:15

U poslednjem kolu francuske Lige 2, Mec dočekuje ekipu Bastije. Prema plasmanu na tabeli to je derbi kola jer se sastaju drugoplasirani i četvrtoplasirani, ali bodovi su potrebniji domaćinu koji se sa Avrom i Bordoom bori za jedno od dva mesta koja vode u Prvu ligu.

МЕЦ НА КОРАК ОД ПОВРАТКА У ЛИГУ 1: Бастија игра за своју част и наду Бордоа

Foto: Profimedia

Mec je na drugom mestu na tabeli sa istim brojem bodova kao Bordo, ali sa boljom gol-razlikom. Žirondincima je potrebno da ostvare za četiri gola veću pobedu nad Rodesom nego Mec protiv Bastije.

"Crveni" su iskoristili kiks rivala u prethodnom kolu i pobedom protiv Sošoa u gostima došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini u prošlom kolu. Mec nije izgubio u prvenstvu od prošlog oktobra kada su izgubili od Avra. Domaćin igra u neverovatnoj formi i teško je poverovati da će propustiti šansu da pred svojim navijačima obezbedi ulazak u viši rang.

Trener Laslo Bolonji ima na raspolaganju sve igrače, a izvesno je da će u petak na teren izaći najbolja jedanaestorica jer rumunski stručnjak nema razloga da pravi kalkulacije. 

Za Bastiju ovaj meč nema rezultatski značaj, jer zaostaje devet bodova za Mecom. Sami su krivi što su ispali iz trke za promociju jer su krajem aprila i početkom maja vezali tri utakmice bez pobede. Sada su samo ostali u poziciji da odlučuju ko će u Ligu jedan, jer su u prošlom kolu otkinuli dva boda lideru Avru i tako odložili njegovu promociju za danas kada dočekuje ekipu Dižona u meču u kome mu je dovoljan i bod, a možda ni toliko.

Bastija je u prvom delu sezone pobedila sa 1:0.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)