SANDHAUZEN 37 GODINA ČEKA ČETVRTFINALE KUPA: Frajburg bi da ode korak dalje nego prošle sezone

M.T.

07. 02. 2023. u 09:06

OBA tima ubedljivo poražena za vikend.

САНДХАУЗЕН 37 ГОДИНА ЧЕКА ЧЕТВРТФИНАЛЕ КУПА: Фрајбург би да оде корак даље него прошле сезоне

Foto: Profimedia

Između dva kola u Bundesligi i Cvajti, smestili su se mečevi osmine finala Kupa Nemačke, a danas od 18 časova na stadionu ''BVT'' drugoligaš Sandhauzen će dočekati prošlosezonskog finalistu Frajburg.

Sandhauzenu će ovo biti treći put u poslednjoj deceniji da je stigao do osmine finala Kupa Nemačke, a samo jednom u svojoj istoriji je klub iz Badem Virtemberga uspeo da stigne do četvrtfinala, kada ga je u sezoni 1985/1986. sa 3:1 savladala Borusija iz Dortmunda. Od tada čekaju navijači Sandahuzena da njihov klub ponovo stigne do te faze takmičenja, a prilika se pruža danas. U prethodnoj rundi domaćin je uspeo na penale da eliminše još jednog člana druge lige, Karlsrue.

Za vikend je Sandhauzen doživeo ubedljiv poraz od lidera drugoligaškog karavana Darmštata, a na tabeli se nalazi tik iznad zone ispadanja na 15. mestu sa 19 bodova, koliko imaju i timovi koji su ispod crte, Nirnberg i Regenzburg. Iako je sigurno treneru Alojzu Švarcu važnije da njegov tim opstane u drugoligaškom karavanu, nema sumnje da bi eventualna eliminacija člana elitnog društva i prošlosezonskog finaliste bila dobar uspeh za domaćina.

Iako Frajburg slovi za favorita u ovom meču, ekipa trenera Kristijana Štrajha putuje u Hajdelberg poljuljanog samopouzdanja pošto je prethodnog vikenda u Bundesligi na gostovanju u Dortmundu doživela ubedljiv poraz, 5:1. Bila je to druga izgubljena utakmica za Frajburg u protekla četiri meča.

U prethodnoj rundi kupa Frajburg je savladao Sent Pauli sa 2:1, a prošle godine je Štrajhov tim bio u prilici da prvi put u istoriji osvoji Kup Nemačke, ali je u finalu izgubio od Lajpciga na penale.

Trener Sandhauzena Alojz Švarc u ovom meču će verovatno i dalje biti bez Kemala Ademija koji će zbog povrede člnaka morati da bude van stroja još nekoliko nedelja, kao i Meja Papela, ali su svi ostali na raspolaganju za duel u kupu. Što se tiče Frajburga, trener Kristijan Štrajh takođe ima prilično dobru kadrovsku situaciju pošto će današnji susret propustiti samo Janik Kajtel.

Današnji duel biće deveti između ove dve ekipe koje su izjednačene sa po tri pobede, dok su dve utakmice završene nerešenim rezultatom. Ovo će biti njihov drugi meč u Kupu Nemačke, a u prvom susretu u šesnaestini finala pre sedam godina Sandahuzen je uspeo da savlada Frajburg posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)