NEKAD U VEČITOM DERBIJU A DANAS U PRIMERI: Rajković protiv Brašanca

M.T.

14. 01. 2023. u 15:05 >> 15:05

DANAŠNjE rivale deli dva boda na tabeli.

НЕКАД У ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ А ДАНАС У ПРИМЕРИ: Рајковић против Брашанца

Foto: Profimedia

Fudbaleri Osasune dočekaće danas od 18.30 na stadionu ''El Sadar'' ekipu Majorke u 17. kolu španskog šampionata i probati da ostane neporažen i u trećoj zastopnoj utakmici.

Osasuna za koju nastupa nekadašnji igrač Partizana, Darko Brašanac, je u prethodne tri godine zauzimala pozicije na sredini tabele španskog šapionata, a deluje da bi ove sezone mogla da ostvari i bolji plasman pošto ima prilično dobru sezonu. Nastavak sezone posle mundijalske pauze doneo je timu iz Pamplone dve pobede, remi i poraz u četiri odigrana meča. U Kupu kralja savladani su Arnedo i Himnastik, dok je u La Ligi doživljen poraz od Real Sosijedada, da bi u prethodnom kolu Osasuna remizirala sa Atletik Bilbaom.

Ekipa trenera Jagoba Arasatea do sada je u La Ligi ostvarila sedam pobeda uz tri remija i šest poraza i trenutno se nalazi na osmoj poziciji sa 24 osvojena boda, tri manje od petoplasiranog Atletiko Madrida. Ipak, gledajući samo španski šampionat, Osasuna već tri kola nema pobedu i čeka je prilično izazovan duel protiv Majorke.

Ostrvljani su poput današnjeg protivnika doživeli samo jedan poraz u četiri odigrana meča od kako je sezona natavljena, a ostvarili su tri pobede. U Kupu su ostvarili dva trijumfa protiv Real Uniona i Pontevedra, da bi u špnaskom šampionatu doživeli poraz od Hetafea. Ipak, u prethodnom kolu su uspeli da minimalnim rezultatom savladaju Valjadolid i naprave dobru uvertiru za utakmicu protiv Osasune.

Majorka, čiju mrežu čuva Predrag Rajković je trenutno na 10. poziciji tabele sa 22 boda, dva manje od Osasune i pobedom bi mogla da prestigne današnjeg rivala. Ono što može da ohrabri Majorku pred ovaj duel je da je na poslednjih sedam gostovanja ostvarila šest pobeda uz jedn poraz u svim takmičenjima.

Osasuna će u ovoj utakmici biti bez pomoći Naćo Vidala i Rubena Penje zbog povreda, ali će to biti jedina odsustva u redovima kluba iz Pamplone, a u tim se vraća Unai Garsija koji je odradio suspenziju. Što se tiče Majorke, stanje u redovima ostrvljana je odlično pošto Havijer Agire ima kompletan tim na raspolaganju.

U poslednjih deset utakmica između ova dva tima, niko nije stekao veću prednost u međusobnom skoru. Osasuna je uspela da ostvari četiri trijumfa, dok je Majorka upisala jednu pobedu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,45)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri