CELA SRBIJA NAVIJA ZA BRAZIL! "Karioke" overavaju prolaz i ostavljaju nadu "orlovima"?

V.D.

28. 11. 2022. u 14:39 >> 14:39

OD 17 časova meč drugog kola grupe "G" odigraće Brazil i Švajcarska

ЦЕЛА СРБИЈА НАВИЈА ЗА БРАЗИЛ! Кариоке оверавају пролаз и остављају наду орловима?

FOTO: Tanjug/AP

Prvi favorit za osvajanje svetske titule Brazil je u prvom kolu rutinski savladao reprezentaciju Srbije rezultatom 2:0 u meču u kome puleni selektora Dragana Stojkovića nisu uspeli da šutnu u okvir gola za 90 minuta. Nakon dobrog prvog poluvremena naše reprezentacije, Brazilci su preuzeli potpunu kontrolu u drugom delu i sa dva sjajna gola fudbalera Totenhema Rišarlisona osvojili prva tri boda na šampionatu. Pobeda je mogla biti i ubedljivija, ali je golman Srbije Vanja Milinković  Savić bio na visini zadatka i sprečio teži poraz svog tima.

Švajcarci su, sa druge strane, imali dosta sreće protiv Kameruna koji ih je u prvih 45 minuta igre u potpunosti nadigrao i koji je verovatno oštećen za jedanaesterac u 35. minuta meča. "Sajdžije" su iz prvog ozbiljnijeg napada uspeli da kazne lošu odbranu Kameruna, a jedini strelac na meču bio je Embolo koji nije proslavio postignut pogodak s obzirom na to da vodi poreklo upravo iz ove afričke zemlje.

Ove dve reprezentacije su se do sada sastale četiri puta, a zanimljivo je da Brazilci do sada nikada nisu pobedili Švajcarce na Svetskom prvenstvu. Oba meča su završena nerešenim rezultatom, jedan daleke 1950. godine, a drugi na prethodnom Mundijalu u Rusiji. U ostalim prijateljskim mečevima viđena je po jedna pobeda na obe strane.

Pobednik ovog meča će overiti plasman u osminu finala, a svi u Srbiji se nadaju da će to biti Brazil kako bi se drugi putnik u nokaut fazu tražio u poslednjem kolu u međusobnom duelu između Švajcarske i Srbije. 

Brazil će na večerašnjem meču igrati bez prve zvezde Nejmara, dok je upitan nastup iskusnog defanzivca Juventusa Danila. 

Selektor Švajcarske Murat Jakin nema većih glavobolja što se tiče sastava i samo je pod znakom pitanja nastup mladog napadača Salcburga Noe Okafora koji je odigrao poslednjih 20 minuta meča sa Kamerunom i doživeo povredu mišića.

Verujemo da će Brazil na večerašnjem meču slaviti i pobedom obezbediti prvo mesto u grupi "G".

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije