BALKANSKI DERBI NA "MAKSIMIRU": Dinamo u prednosti, Ludogorec u Zagreb ne stiže sa belom zastavom

Novosti online

09. 08. 2022. u 11:53 >> 11:53

BIĆE zanimljivo u Hrvatskoj.

БАЛКАНСКИ ДЕРБИ НА МАКСИМИРУ: Динамо у предности, Лудогорец у Загреб не стиже са белом заставом

Foto: Profimedia

Fudbaleri Dinama pokušaće večeras od 20 časova da sačuvaju prednost od 2:1 iz prvog meča i tako eliminušu Ludogorec iz kvalifikacija za Ligu šampiona. Hrvatski prvak blizu je plasmana u plej-ofa, ali gosti iz Bugarske u Zagreb ne dolaze sa belom zastavom.

Kada biste pogledali samo konačan rezultat duela u Razgradu, verovatno biste pomislili da je Dinamo na iskustvo i čistu ritunu napravio ključan korak ka plej-ofu. Međutim, u dobrom delu meča u Bugarskoj "modri" su imali sreću na svojoj strani, nemoćani da se suprotstave brzini i kombinatorici igrača Ludogoreca. Tim iz Razgrada odigrao je vrlo dobar meč, u polju nadigrao kvalitetnijeg Dinama, ali je platio ceh velimkim greškama u uvodnih 10 minuta.

Praktično, Ludogorec je sam sebi dao dva gola. Prvo su igrači domaćeg tima dozvolili Periću da iz dva pokušaja volej udarcem iz vrlo teške pozicije pogodi mrežu vrlo nesigurnog Pada. Upravo je golman "orlova" kumovao drugom golom "modrih", pošto je centaršut Ljubičića sa desne strane skrenuo u gol.

Pored gola Tekpeteja, posle greške Livakovića, Ludogorec je promašio "mali milion" prilika. Mogao je kiparski napadač Sotiriu da se proslavi, promašio je u prvom delu dve dobre prilike.

Ludogorec je pojačao pritisak u drugom poluvremenu. Neke sile kao da su čuvale Dinamo. Kao u 47. minutu kada je Džonatan šutirao sa 16 metara, Livaković je odbio da stative i nekako sačuvao mrežu. Šetala se lopta po gol liniji, šetala se i po petercu Dinama, ali nikako nije htela u gol.

Ništa nije polazilo za nogom Sotiriju. Bio je neometan na nekih 12 metara u 67. minutu, ali je Livaković bravorozno intervenisao. Kipranin je ubrzao pogodio i prečku. Morao je Ante Čačić da reaguje izmenama i ulaskom Menala, nekako su se Zagrepčani stabilizovali i slavili.

Nema sumnje da nas očekuje veoma borben meč, igraće se oprezno sa obe strane, ulog je veliki... Ipak, zbog domaćeg terena malu prednost dajemo Dinamu.

NAŠ TIP: 1X&1-3 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)