AFRIČKI KUP NACIJA: Gabon "greje" tradicija, Nigeriju beg iz siromaštva

Novosti online

23. 01. 2022. u 13:04

Danas u odovjenim terminima dva meča nokaut faze.

АФРИЧКИ КУП НАЦИЈА:   Габон греје традиција, Нигерију бег из сиромаштва

Igor Marinković

17.00. BURKINA FASO - GABON   H2&0-3 

Najbolji fudbaleri Burkine Faso imali su  su sva tri znaka u grupnoj fazi takmičenja. Poraz, nerešeno i pobeda, bili su doboljni za osvojanjem drugog mesta grupe A. Sa druge strane, kolege iz Gabona su došle do istog cilja, ali u zantno težoj grupi.  Maroko, Komori, a posebno Gana predvođena našim Rajevcom, ništa mu nisu mogli.

Gabon je znao da igra na rezultat i verujemo da to nije zaboraovio pred današnji okršaj.

U svim međusobnim deulima od 2012. godine, Gabon je ostvario četiri pobede, u tri navrata bilo je nerešeno, dok je Burkina Faso uspela da dođe samo do dve "recke".

Iako u ovoj godini domaćin sa papira ima bolje rezultate, verujemo da nije moguće da tu barijeru preskoči u okršaju sa Ganom. 

20.00: NIGERIJA - TUNIS  1    (KVOTA 1.80)

Nigerija je najmnogoljidnija zemlja Afrike. U njoj se prepliću sirotinja i bogatstvo. Nekako, po svemu nas podsećaju na Brazil, ali to u fudbalskom svetu još nisu. Država u kojoj se supruga kupuje za kravu, a na pijaci, naravno ispod žita, u ponudi može da se nađe ponešto i za kanibale, fudbaleri su bili i ostali najbolji izvozni proizvod.

Za Nigeriju, bar onaj većinski siromašniji deo stanovništva iz koga se uglavnom  "rađaju" fudbaleri, duel sa Tunisom je mnogo više od duela. 

U ovom veku, tri okršaja su imale ove ove reprezentacije. Dva puta je bilo nerešeno, a onaj najvažniji, od pre tri godine u okršaju za srebro Afričkog kupa nacija, Nigerija je u Kairu rešila minimalcom.

Verujemo da je i večeras, naš favorit pobedi mnogo bliža od reprezentacije Tunisa.

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju