lekic

DEJAN LEKIĆ (Španija 2)

Valjadolid „valja“ ka vrhu

MOJ TIP

VALJADOLID – MALAGA 1

Lugo – Đirona GG

Mirandes – Eibar GG

Almerija – Las Palmas GG&3+

Ovijedo – Hihon 2

Sosijedad B – Ponferadina 2, GG

Kartahena – Ibica 0-2

Alkorkon – Burgos 1

TENERIFE – AMORBIJETA 1

Fuenlabrada – Leganes 2

Sargosa – Ueska 1

Valjadolid mora da krene još ozbiljnije i počne da u seriji „valja“ rivale. Domaćin je zadržao okosnicu tima sa kojim prošle sezone nije uspeo da sačuva mesto u Primeri. Loše je startovao u |Segundi, ali kako prvenstvo bude odmicalo, očekuje se da će se priključiti vodećima. Pobedom protiv poslednjeg Alkorkona prvo je prekinuo seriju od tri poraza, a u poslednjem kolu od trijumfa na terenu lidera Ponferadine, odvojio ga je u smiraj meča veoma sumnjiv penal – 2:2.

Keca na Tenerife je takođe za igru. Domaćin ima izuzetne pojedince koji prve razliku, pa bi duel sa prosečnom Amorbijetom morao sa lakoćom da reši.

Đirona igra promenljivo, baš kao i Lugo. Gosti imaju dobar napad koga predvodi Kristijan Estuani (34), Urugvajac koji na zalasku karijere nije zaboravio da pogađa u metu.

U okršaju klubova iz Madrida, bih dao prednost Leganesu nad Fuenlabradom. Smatram da su gosti znatno bliži bodovima i u derbiju Asturije, izmeđi Ovijeda i Hihona.

U Španiji se publika vratila na tribine, a sa njom i golovi. Očekujem da ih bude i na mečevima Mirandes – Eibar i Almerija – Las Palmas.

Ž. Urošević

Оставите одговор