stankovic dejan 2

DEJAN STANKOVIĆ trener u Austriji, o uvodnom kolu nove sezone

Rapid uz rame sa Salcburgom

MOJ TIP

Šturm – Salcburg 1X

RAPID – HARTBERG 1

Altah – LASK 1X

Tirol – Admira X

Rid – Austrija 1X

Klagenfurt – Volfsberger 12

Uz neprikosnoveni Salcburg, očekujem da ove sezone važnu ulogu u borbi za titulu igra i Rapid. Sačuvale su Bečlije gro ekipe, zreliji su i verujem spremni za velike stvari. Otud i fiks na pobedu protiv Hartberga, kojem uz Altah predviđam donji dom tabele.

Austrija je uspela nekako da obezbedi licencu za ovu godinu, pre svega na konto slavnog imena, ali ne vidim način na koji bi ona mogla da bude bitan faktor. U takmičenje ulazi sa dosta manjim finansijskim sredstvima nego prethodnih sezona. Na otvaranju gostuje Ridu, koji igra nešto između fudbala i ragbija, i kao takav može da bude nezgodan za ekipe koje nemaju preterani napadački potencijal.

Ako je neki trenutak povoljan za iznenaditi Salcburg, onda je to sigurno početak sezone. Još daleko od takmičarske forme i uigranosti, uz veliki broj promena u igračkom kadru prvaka, mogao bi da posluži Šturmu da uzme bod, a možda i sva tri.

Od novajlije, ekipe Austrije Klagenfurt koja se napokon vraća na velika vrata, očekujem da bude tvrd orah za sve rivale i da u narednom periodu postane redovni član najboljeg ranga ovdašnjeg fudbala.

 

Оставите одговор