Paris Saint Germain vs SG Flensburg Handewitt

OVOG VIKENDA NA PROGRAMU RUKOMETNA POSLASTICA, FAJNAL-FOR LIGE
ŠAMPIONA

PSŽ sanja prvu titulu

Poslastica u Nemačkoj za kraj rukometne sezone. Po pravilu, uvek spektakularni fajnal for Lige šampiona, održaće se ovog vikenda u poznatoj Lankses areni u Kelnu. Na spisku učesnika izdvajaju se dva velika favorita Barselona I PSŽ, dok će Alborg i Nant probati da naprave senzacije. U drugim sportovima, njihove šanse da to ostvare bi bile jednake čudu, ali na završnici rukometne Lige šampione, iznenađenja su po pravilu redovna.

Prvi polufinalni par čine PSŽ i Alborg (subota 15.15) Sudar dva sveta, čini se. Sa jedne strane, superbogate Francuze predvode najveće zvezde ove igre, Nikola Karabatić i Mikel Hansen, kojem će to biti jedan od poslednjih mečeva u timu iz franucske prestonice. Ubojiti strelac trebalo bi da bude prvi pik kladiocima koji vole da igraju na pogotke igrača, dok bi sam meč trebalo da bude efikasan i brzog ritma. Sa druge strane, danski predstavnik nema nijednog igrača koji se naročito izdvaja, po statistici je najbolji Nikolas Dueholm, ali uglavnom preovladava timska igra u ekipi sačinjenoj isključivo od Skandinavaca. Zdrav razum kao i brojne prognoze stručnjaka govore da je kvota od 1.30 na pobedu PSŽ poklon, mada nepredvidivost rukometa nikada ne treba zanemariti.

U drugom polufinalu bi trebalo da bude znatno neizvesnije. Barsa će protiv Nanta sigurno imati ulogu velikog favorita, ali nikako se ne sme potceniti ekipa za koju nastupaju Srbi Dragan Pešmalbek i Milan Milić. Poput PSŽ i katalonski sastav je satkan od velikih asova i majstora. Ubedljivo najefikasniji je mladi Dika Mem, koji je u dosadašnjoj sezoni postigao 85 golova, a igrom će dirigovati hrvatski maestro Luka Cindrić od kojeg sve polazi i koji uživa u asistiranju. Takođe, Barsa je defanzivno čvrst tim koji rivale uglavnom drži ispod 30 pogodaka na meču. Nant se opet uzda u ubojit napad koji predvodi iskusni Valero Rivera, a uz njega tu je i iskusni vuk Kiril Lazarov kome ne smeta da u 41. godini bude najbolji kada je najgušće.

Što se tiče tradicije, ona nikako ne ide na ruku PSŽ koji godinama sanja prvu evropsku krunu, a po kvotama su drugi favorit, odmah iza Barse. Nant i Alborg su autsajderi, ali ko god prati rukomet, setiće se podviga Vardara i Monpeljea, pa onda spremiti kokice i tikete za pravu vikend uživanciju.

Đ. S.

KVOTE

Barselona 1,46

PSŽ 5
Nant 40

Alborg 81