lekic

DEJAN LEKIĆ prognozira revanš mečeve plej-ofa španske Segunde

Prednost Almeriji i Leganesu

MOJ TIP

Almerija – Đirona 1, 2+

Leganes – R. Valjekano 1

Za poslednje mesto u elitnoj španskoj fudbalskoj diviziji će se u plej-ofu boriti ekipe Almerije, Đirone, Leganesa i Rajo Valjekana. Prvo su na programu polufinalni dvomeči, da bi pobednici tih u velikom finalu odlučili ko će se Espanjolu i Majorki dogodine pridružiti u Primeri.

Najduže na to čeka Almerija, koju ove sezone fenomenalno predvodi doskorašnji napadač Partizana, Nigerijac Umar Sadik, upisavši 20 golova i sedam asistencija u prvenstvu. Crveno-beli deo prve lige nisu bili od sezone 2014/2015, dok Rajo Valjekano i Đirona na promociju čekaju dve godine. Najkraće je zasada izvan La Lige bio Leganes, koji pokušava da se posle godinu dana odsustvovanja tamo vrati.

– Verujem da će i ovog puta kao i svih prethodnih sezona biti iznenađenja u plej-ofu. To je neko nepisano pravilo. Što se tiče polufinalnih duela, očekujem da Leganes bez mnogo muke izađe na kraj sa Rajom, koji je srećno u poslednjim trenucima izborio uopšte prolaz u doigravanje.

Prednost bih dao i ekipi Almerije protiv Đirone. Oni hrabriji neka odigraju čistog keca, ali nije na odmet ni dupla šansa koju možete pojačati sa golovima – rekao je Lekić

G. K.

Оставите одговор