JOSIMOV MILOS

MILOŠ JOSIMOV o prvim mečevima najjače lige Finske

KTP rasprodao tim

KUPS – HELSINKI GG

Golovi ne bi smeli da izostanu iz duela, po mom mišljenju, najboljih ekipa Finske. Zbog obaveza na međunarodnoj sceni, Helsinki i Kups su sedam dana ranije počeli prvenstvo. Očekivalo se da imaju isti učinak, međutim, Helsinki je pobedio, a Kups poražen završio gostovanje Interu. Neće se štedeti, očekuje se efikasan i uzbudljiv meč.

HIFK – HAKA 1

Hifk je tim iz prestonice koji redovno iz provincije za male pare angažuje kvalitetne igrače. Sati su ga delili od izbacivanja iz lige, jer se uprava nije udostojila da na vreme reguliše licencu. Problem su uspeli da reše, pa se očekuje da silovito startuju protiv Hifka.

FIKS HONKA – MARIAHAMN 1

Honka je poražena od Helsinkija – 4:2, ali je lako moglo da se dogodi da taj duel prevagne na njenu stranu. Poveli su pa stali, a u odsudnim momentima nisu relizovali nekoliko zicera. Mnogima će biti kost u grlu. Pogotovu sada, kada su problem napadača uspeli da reše kupovinom najboljeg strelca Druge lige.

LAHTI – INTER X2

Inter ima bolji tim, ali Lahti može do iksa jer je uspeo da sačuva „kostur“ iz prošle sezone. Domaćin najveći broj bodova osvaja na svom terenu i zato se ne sme lako otpisivati.

OULU – ILVES GG

Ilves je podmladio ekipu, ali ne verujem da će na terenu Oulua biti inferioran.

FIKS SEINAJOKI – KTP 1

Domaćin za uslove u Finskoj ima ogroman budžet. Trebalo bi da im ova sezona bude znatno bolja od prethodne koju su završili na sedmom mestu. Sa druge strane, kada je KTP preko baraža uspeo da uskoči u viši rang, i kada se očekivalo da klub bude još bolji, neke nesuglasice su dovele do raskola u klubu. Najbolji igrači su promenili sredinu, pa ovako oslabljeni ne mogu da pariraju domaćinu.

 

Оставите одговор