Japan vs Panama

ZEMLJA IZLAZEĆEG SUNCA IMA GOL RAZLIKU 37:0 U AZIJSKOM DELU KVALIFIKACIJA ZA SP

Japanci kao u školskom dvorištu

U azijskom delu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, ekipa Japana izgleda kao kada se u školskom dvorištu nađu “osmaci” i krenu da lupaju ćuške “četvrtacima” i “petacima”. Gol-razlika 37:0 iz šest mečeva, najbolje govori u prilog toj činjenici. Fudbaleri iz zemlje izlazećeg sunca su naročito bili inspirisani protiv Mjanmara (10:0) i Mongolije (14:0), dok u ovom ciklusu imaju okršaje sa nešto čvršćim – Tadžikistanom i Kirgistanom.

Prvi rival Juta Nagatoma, Takume Minamina i ostalih asova, poznatih i ljubiteljima fudbala sa naših prostora, nije naročito briljirao u prijateljskim proverama pred nastavak kvalifikacija, u kojima je već jednom izgubio od Japana (0:3), dok su im pobede nad Kirgistanom i Mongolijom pomogle da “nakrckaju” deset bodova, što ih ostavlja u igri za SP, pošto najbolja drugoplasirana ekipa iz grupe takođe ide u narednu rundu kvalifikacija.

Međutim, to mesto za sada drži Oman, koji u ponedeljak igra sa domaćinom Mundijala, Katarom, a iza njih, na tabeli drugoplasiranih je Kina, koju čeka okršaj sa Filipincima.

Domaćim pratiocima najlepše igre, praćenje dalekoistočnih mečeva, može biti zanimljivo i zbog činjenice da će za Australiju igrati Miloš Degenek, Zvezdin prvotimac i stub odbrane. Ekipa iz zemlje kengura je prva u grupi, ispred Kuvajta sa utakmicom manje, sa kojim su igrali u sredu, dok im je naredni rival Kineski Tajpeh, koji je prethodnih pet utakmica gubio sledećim rezultatima: 5:0, 9:0, 1:7, 0:2, 1:2. Australijanci su, ne računajući susret sa Jordanom, bili poprilično raspucani, tako da ne bi bilo loše kombinovati goleade njih i Japanaca u narednim mečevima kvalifikacija.

Đ. S.

Оставите одговор