nejmar brazil

NASTAVLJAJU SE UZBUDLJIVE JUŽNOAMERIČKE KVALIFIKACIJE ZA SP U KATARU 2022. GODINE

Granitni Brazil na raspucani Ekvador

Brazil i Argentina, skoro pa bezbrižni na vrhu, Ekvador, Paragvaj i Urugvaj drže mesta koja vode u Katar, ili makar u baraž za Svetsko prvenstvo, dok ostatak timova ispod “crte” poput Čilea i Kolumbije gleda da pomrsi planove ovima iznad njih.

Tako je otprilike izgledala situacija u južnoameričkim kvalifikacijama za Mundijal naredne godine (pre mečeva odigranih 3. i 4. juna, koji nisu uračunati u statistiku), koje se nastavljaju predstojećeg vikenda i naredne nedelje.

Lepu uvertira za Kopa Ameriku koja kreće 13. juna, imaće najpre Brazilci, prvo protiv Ekvadora, a zatim i Paragvaja. Želeće “Selesao” da nastavi tamo gde je stao u prošlom ciklusu, kada je na zatvaranju savladan Urugvaj (2:0), čime je ostvarena četvrta pobeda iz isto toliko mečeva, a kao dokaz ozbiljnosti ponuđen je izbor selektora Titea, koji je pozvao sve najveće zvezde, uključujući i čarobnog Nejmara.

Međutim, prava snaga nacionalnog tima iz zemlje sambe i kafe leži u odbrani, koja je u prethodna četiri meča u kvalifikacijama primila samo dva gola, dok je napad proizveo 12 uspešnih hitaca. Ono što može da raduje Brazilce jeste činjenica da ih Ekvador nije pobedio još od 2004. Ali, Ekvadorci zahvaljujući 13 datih pogodaka, najviše od svih Južnoamerikanaca, drže visoko treće mesto i idu na megdan najboljoj defanzivi. Drugi rival Nejmara i drugova, Paragvaj, sušta je suprotnost, pošto su njima tri remija i jedna pobeda doneli četvrtu poziciju na tabeli. Ne izdvajaju se napred, ni nazad, to pokazuje statistika (šest golova dali, pet primili), ali igraju čvrsto i organizovano.

Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju „Tipa“…

Оставите одговор