Besiktas vs Galatasaray

DRAGAN ČIČA novinar „Sport kluba“, o dramatičnom poslednjem kolu turske lige

Gol-razlika odlučuje šampiona

 

MOJ TIP

Ankaragudžu – Alanja 1

Sivas – Kasimpaša 1

Kajzeri – Fenerbahče X2

Rize – Bašakšehir GG

Hataj – Gaziantep 1

GALATASARAJ – MALATIJA 1&3+

Karagumruk – Denizli 3+

GECTEPE – BEŠIKTAŠ 2&3+

Trabzon – G’birligi 2

Antalija – Konja 0-2

Ovako dramatičan zaplet ne bi ni Šekspir mogao da osmisli! Umesto da mirno privede prvenstvo kraju, Bešiktaš je sam sebi „pucao u noge“ porazom od Karagumruka u pretposlednjem kolu, što je iskoristio već nekoliko puta prežaljeni Galatasaraj i pobedom se izjednačio na prvoj poziciji. Bitno je istaći da će u slučaju jednakog broja bodova, šampiona odlučiti gol-razlika koja je trenutno na strani Bešiktaša za dva gola. Pobede jednih i drugih se ne dovode u pitanje, već razlika kojom će da slave. Moguće da je tu u prednosti Galatasaraj za koga me ne bi čudio ukoliko bi i sedam komada ubacio u mrežu Malatije.

Najveći gubitnik je bez ikakve sumnje Fenerbahče koji je usled kiksa „crnih orlova“ mogao da ima poen više od svih, ali je dozvolio da izgubi na svom terenu od Sivasa i više ništa ne zavisi od njega.

Još jedna kvačica je vezana za borbu za peto mesto između Sivasa i Hataja. Ukoliko Bešiktaš u finalu kupa u utorak savlada Antaliju, peti tim u prvenstvu odlazi u Evropu. Baš zato očekujem da motivisane i borbene budu obe ekipe u svojim duelima.

Neizvesnosti nije ostao lišen ni donji dom. Denizli i Erzurum su se zvanično preselili u drugi rang, dok će ostala dva mesta pokušati da izbegnu Ankaragudžu, Genčlerbirligi i Kajzeri.

G. K.